Meny

Hushovd vant den grønne trøya

SPURTKONGEN: Mark Cavendish knuste all motstand på Champs Élysées, og vant den siste etappen - hans sjette etappeseier i årets Tour de France. Men Thor Hushovd vant den grønne trøyen. (Foto: AP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fantastisk deilig, sier Hushovd. Men Cavendish smadret alle på Champs Élysées.

(ABC Nyheter): Mark Cavendish smadret alle på dagens avslutningsetappe av Tour de France på Champs Élysées.

Briten fikk et fantastisk opptrekk av Mark Renshaw, som ble nummer to, og vant sin sjette etappeseier i årets ritt med mange sykkellengder.

– Jeg ga alt jeg hadde, laget ga alt det hadde – og du ser hvordan det gikk, sier en glad Cavendish til TV 2.

Men den grønne poengtrøyen går til Thor Hushovd.

– Fantastisk deilig

Nordmannen gjorde det han måtte, holdt seg unna de store uhellene, ble nummer seks i dag, og sikret sin andre poengtrøye i Tour de France. Han vant også i 2005.

– Fantastisk deilig, sier Hushovd til TV 2.

Renshaw og Cavendish kjørte i et voldsomt tempo inn i den siste svingen, og alle forfølgerne, inkludert Hushovd, mistet kontakten. Dermed fikk Columbia-duoen en stor luke på oppløpet – og Cavendish tok nok en triumf.

– Jeg sa jeg ville være forøyd med én etappeseier og å komme til Paris, og så har jeg seks seire. Det er utrolig, sier Cavendish.

– Ville ikke ta sjanser

– Jeg ville ikke ta noen sjanser. Jeg skulle ha den grønne trøyen, sier Hushovd, som synes det er ekstra deilig å slå Cavendish.

Alberto Contador brukte dagen til å drikke champagne og paradere rundt i den gule trøyen. Han har vunnet sin andre Tour de France sammenlagt.

Andy Schleck ble nummer to og Lance Armstrong nummer tre i sin comebacksesong. Schleck vant den hvite ungdomstrøyen, mens Franco Pellizotti forlengst har sikret seg klatretrøyen.

Seieren i lagkonkurransen gikk ikke overraskende til Astana.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus