Livstruende for Massa

SKADD: Felipe Massa blir fraktet bort etter ulykka. Foto: Scanpix
SKADD: Felipe Massa blir fraktet bort etter ulykka. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTilstanden til Ferrari-fører Felipe Massa er livstruende, men stabil. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder nyhetsbyrået AP.

Ferrari-fører Felipe Massa (28) ble påført til dels omfattende hodeskader og må opereres etter å ha krasjet i høy fart under formel 1-kvalifiseringen på Hungaroring lørdag.

Brasilianerens bil skar ut i den fjerde svingen på banen, fortsatte ferden over et område med grus og ble smadret mot en sikkerhetsvegg bestående av dekk.

Et helikopter evakuerte 28-åringen og fraktet ham til sykehus, der legene konstaterte blant annet skader på hodeskallen.

– Omfattende medisinske undersøkelser viste at Massa har kuttskader i hodet, skader på hodeskallen og hjernerystelse, heter det i en pressemelding fra Ferrari-laget.

Brasilianeren ble sittende i kupeen i lengre tid før han ble fraktet bort fra banen. Føreren skal ha vært ved bevissthet, og han beveget på armene før han ble fraktet bort i helikopter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken til avkjøringen skal ha vært en del som falt av bilen foran på banen, og traff Massa i hjelmen. Bilen var totalvrak etter hendelsen.

Ulykken skjedde mindre enn en uke etter at Henry Surtees, sønn av tidligere formel 1-fører John, omkom i et F2-løp sist søndag. Surtees ble truffet av hjulet til en annen bil, som førte til at han mistet bevisstheten og kjørte inn i en vegg i høy hastighet.

Massas brutale ferd inn i sikkerhetsveggen kunne minne om landsmannen Ayrton Sennas fatale ulykke i 1994, der brasilianeren mistet livet på Imola-banen.

Kvalifiseringen til søndagens Ungarns Grand Prix ble utsatt som følge av ulykken.