Meny

Livstruende for Massa

SKADD: Felipe Massa blir fraktet bort etter ulykka. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden til Ferrari-fører Felipe Massa er livstruende, men stabil.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Ferrari-fører Felipe Massa (28) ble påført til dels omfattende hodeskader og må opereres etter å ha krasjet i høy fart under formel 1-kvalifiseringen på Hungaroring lørdag.

Brasilianerens bil skar ut i den fjerde svingen på banen, fortsatte ferden over et område med grus og ble smadret mot en sikkerhetsvegg bestående av dekk.

Et helikopter evakuerte 28-åringen og fraktet ham til sykehus, der legene konstaterte blant annet skader på hodeskallen.

– Omfattende medisinske undersøkelser viste at Massa har kuttskader i hodet, skader på hodeskallen og hjernerystelse, heter det i en pressemelding fra Ferrari-laget.

Brasilianeren ble sittende i kupeen i lengre tid før han ble fraktet bort fra banen. Føreren skal ha vært ved bevissthet, og han beveget på armene før han ble fraktet bort i helikopter.

Årsaken til avkjøringen skal ha vært en del som falt av bilen foran på banen, og traff Massa i hjelmen. Bilen var totalvrak etter hendelsen.

Ulykken skjedde mindre enn en uke etter at Henry Surtees, sønn av tidligere formel 1-fører John, omkom i et F2-løp sist søndag. Surtees ble truffet av hjulet til en annen bil, som førte til at han mistet bevisstheten og kjørte inn i en vegg i høy hastighet.

Massas brutale ferd inn i sikkerhetsveggen kunne minne om landsmannen Ayrton Sennas fatale ulykke i 1994, der brasilianeren mistet livet på Imola-banen.

Kvalifiseringen til søndagens Ungarns Grand Prix ble utsatt som følge av ulykken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus