Meny

- Målet mitt er det samme

GÅR FOR ANDREPLASS: Lance Armstrong fikk bank i fjellene av Schleck-brødrene i går, og ble passert i sammendraget av begge. Men målet er fremdeles å komme på andreplass. (Foto: EPA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Armstrong fikk bank i går - jakter Schleck-brødrene i dag.

TOPP TI I SAMMENDRAGET

1) Alberto Contador (Astana) 72.27.09

2) Andy Schleck (Saxo Bank) 2.26 minutter bak

3) Fränk Schleck (Saxo Bank) 3.25

4) Lance Armstrong (Astana) 3.55

5) Andreas Klöden (Astana) 4.44

6) Bradley Wiggins (Garmin) 4.53

7) Vincenzo Nibali (Liquigas) 5.09

8) Christian Vandevelde (Garmin) 8.08

9) Christophe Le Mevel (Francaise des Jeux) 9.19

10) Mikel Astarloza (Euskaltel) 10.50

(ABC Nyheter): Etter at Thor Hushovd hadde sjokkert med å gå i brudd i fjellene og sikre seg tolv poeng i kampen om den grønne trøyen i går, var det duket for en oppvisning av Fränk og Andy Schleck.

Brødrene ble aldri kvitt Alberto Contador, men kjørte seg begge inn på pallen sammenlagt etter å ha parkert alle andre.

Lance Armstrong var blant ofrene for de luxembourgske fjellgeitene. Men han er fortsatt innen rekkevidde til en pallplass.

– Andreplass er fortsatt målet mitt. Jeg tror det er mulig, sier han ifølge Reuters.

– Kan ta igjen tapet på Ventoux

Hovedgrunnen er dagens 40 km lange tempoetappe. Der forventes tempokanonene Armstrong og lagkamerat Andreas Klöden å kjøre inn mye tid på Schleck-brødrene – spesielt Fränk.

– Det er ingen hemmelighet at vi ikke er noen tempospesialister. Men tiden vi taper, kan vi ta igjen på Mont Ventoux, sier storebror Schleck, som er nummer tre sammenlagt.

Han har 30 sekunder ned til Armstrong, 1.19 ned til Klöden og 1.28 til Bradley Wiggins.

At Klöden fikk så mye i sekken i går, skyldtes i første rekke angrepet fra Alberto Contador 1,7 km fra toppen av den siste stigningen. Contador forsøkte å sette av Schleck-brødrene, men bare lagkamerat Klöden sprakk.

Contador trosset Astanas plan

– Det er den største feilen jeg har sett på lenge, sier Saxo Bank-sjef Bjarne Riis ifølge Ekstra Bladet.

– Jeg får mange spørsmål om hvorfor AC angrep og parkerte Klöden. Jeg har ennå ikke skjønt det selv, skriver Lance Armstrong på Twitter.

Og Contadors angrep var i strid med Astana-sportsdirektør Johan Bruyneels plan.

– Jeg rådet ham til ikke å angripe. Han trenger ikke å angripe for å vinne Tour’en. Det var ingen grunn til at Andreas skulle falle tilbake, sier han.

Men på dagens etappe kan Klöden, en av verdens beste temporyttere, kjøre seg inn igjen i diskusjonen. Løypen favoriserer tempospesialistene.

Som vanlig når det handler om tempo, er Fabian Cancellara favoritt til etappeseieren, men det viktigste er hva som skjer i kampen om den gule trøyen. For etter i dag gjenstår bare én mulighet til å endre stillingen i toppen: Opp til Mont Ventoux lørdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus