Meny

Fränk vant på brødrenes store dag

STOR SCHLECK-DAG: Fränk Schleck spurtet til seier på dagens fjelletappe i Tour de France, foran Alberto Contador og broder Andy. Nå er luxembourgerne nummer to (Andy) og tre i sammendraget. Contador har imidlertid en klar ledelse. (Foto: AP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Contador holdt følge helt inn.

(ABC Nyheter): Thor Hushovd sjokkerte da han gikk i brudd alene på dagens monsteretappe i Tour de France.

Før han ble hentet inn, rakk han å sikre seg tolv spurtpoeng, full kontroll i kampen om den grønne trøyen – og å bli kåret til etappens mest offensive rytter.

Men størst var kanskje dagen for brødrene Fränk og Andy Schleck. De maktet aldri å riste av seg Alberto Contador, men alle andre måtte avgi store tidstap, og nå er de begge inne på pallen sammenlagt.

Og på oppløpet spurtet Fränk inn til etappeseier.

– Vi kunne ikke fått mer ut av denne dagen, sier storebror Schleck til TV 2.

Contador-støt parkerte Klöden

Vincenzo Nibali og Lance Armstrong var nærmest trioen i front, hele 2.18 minutter bak, mens Andreas Klöden fikk 2.27 i sekken.

Som annonsert på forhånd var det på det nest siste fjellet at dramatikken oppsto. Carlos Sastre støtet først, men ble raskt innhentet og frakjørt.

Etter hvert dannet det seg en kvartett bestående av Schleck-brødrene, Contador og Andreas Klöden, som sammen kjørte opp det siste fjellet – mens avstanden økte raskt ned til forfølgerne Armstrong, Bradley Wiggins og Vincenzo Nibali.

Snaut to kilometer før toppen av fjellet angrep Contador, men Schleck-brødrene kjørte seg raskt opp på hjulet igjen. Det eneste han oppnådde, var å sette av lagkamerat Klöden, som deretter sprakk og var 2.27 bak i mål.

– En kjempebrøler, sier Saxo Bank-sjef Bjarne Riis.

Contador med jerngrep om trøyen

Da Fränk Schleck vant spurten i front, var dagen så nært komplett som den kunne bli for luxembourgerne og resten av Saxo Bank. Det ga en stor opptur etter at først Kurt Asle Arvesen, og i går Jens Voigt, måtte bryte Tour de France.

– Vi ville gjøre noe for guttene. Dette er også for dere, gutter, sier Fränk Schleck og hilser til Arvesen og Voigt.

Alberto Contador synes imidlertid umulig å parkere i fjellene, selv om han viste enkelte svakhetstegn i dag. Om han hadde et godt grep om sammenlagtkampen før dagens etappe, har han en jerngrep nå. Men han forventer kamp til døren av Schleck-ene.

– De kommer til å gi oss konkurranse resten av Tour’en, sier Contador til TV 2.

– Dette har vært en viktig dag, og jeg har beina med meg. Nå må vi hvile oss, og så er det en tøff tempoetappe i morgen.

Den er 40 km lang, og blir den store utfordringen mot sammenlagtsjansene til spesielt Fränk Schleck. Han må trolig forvente vesentlig tidstap til navn som Armstrong, Klöden, Wiggins og Nibali.

Men kan Schleck-brødrene gjenta dagens prestasjon på den avgjørende fjelletappen til Mont Ventoux lørdag, er pallplass innen rekkevidde for begge.

Topp ti i sammendraget:

1) Alberto Contador (Astana) 72.27.09

2) Andy Schleck (Saxo Bank) 2.26 minutter bak

3) Fränk Schleck (Saxo Bank) 3.25

4) Lance Armstrong (Astana) 3.55

5) Andreas Klöden (Astana) 4.44

6) Bradley Wiggins (Garmin) 4.53

7) Vincenzo Nibali (Liquigas) 5.09

8) Christian Vandevelde (Garmin) 8.08

9) Christophe Le Mevel (Francaise des Jeux) 9.19

10) Mikel Astarloza (Euskaltel) 10.50

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus