Meny

– Min gøyeste dag på sykkelen

FJELLGEIT: Thor Hushovd sjokkerte med å gå i brudd på dagens knallharde fjelletappe i Tour de France. Han fikk betalt med tolv poeng i kampen om den grønne trøyen - og en ledelse totalt som synes uinntagelig. (Foto: AFP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hushovd stakk av og kapret poeng på monsteretappe. Nå har han full kontroll på den grønne trøyen, med 30 poengs ledelse til Mark Cavendish.

(ABC Nyheter): Thor Hushovd kapret tolv poeng i kampen om den grønne trøyen på dagens knallharde fjelletappe i Tour de France, og leder nå med 30 poeng på Mark Cavendish.

Det er en ledelse som er bortimot uinntagelig, med mindre han blir utsatt for skader eller sykdom.

Måten han sikret de tolv poengene på, var av det råsterke og smått sensasjonelle slaget. Dagens etappe er av mange blitt karakterisert som den tøffeste i årets Tour, men Hushovd gikk den respektløst i møte.

– Det var helt utrolig. Jeg trodde nesten ikke selv at det var mulig. Dette er den gøyeste dagen jeg har hatt på sykkelen noen gang, sier Hushovd til TV 2.

Han stakk fra hovedfeltet ned fra den første stigningen, og opp til utbrytergruppen som hadde etablert seg foran, før han kjørte ifra alene.

Les også: Fränk vant på brødrenes store dag

– It’s mine!

– Jeg føler meg ikke akkurat som klatrer, men jeg har følt meg sterk i det siste. I dag fungerte alt perfekt, smiler Hushovd etter målgang.

I ensom majestet kjørte han over det neste fjellet, og med trygg avstand ned til forfølgergruppen og hovedfeltet trillet han inn til seks poeng i den første mellomspurten.

– Det er sterkt, dette her. Jeg kan ikke huske at den grønne trøya har gjort noe lignende før, sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Vendt mot kameramannen på motorsykkel, med tak på sin grønne trøye, sa Hushovd: It’s mine!

Pirret opp av Cavendish-snakket

Konkurrent Cavendish har laget rabalder i mediene etter at han mistet viktige poeng etter å ha presset Hushovd på lørdagens etappe, og sa at «det vil alltid være en flekk på den grønne trøyen».

– Det er klart at han er blitt pirret opp av det Cavendish har sagt i mediene. Han ønsker å bevise hvem som fortjener trøya og vil ikke at den disken skal bli avgjørende, sier trener Kvålsvoll.

Hushovd kjørte alene også de neste milene, og sikret seg dagens seks siste poeng. Med en ledelse på 30 poeng ned til Cavendish totalt har Hushovd den grønne trøyen langt nede i lommen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus