Meny

– De vil angripe konstant

SKYTESKIVE: Sammenlagtleder Alberto Contador forventer konstante angrep på de fem siste etappene i Tour de France. (Foto: Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Contador før «dronningetappen».

TOPP TI I SAMMENDRAGET

1) Alberto Contador (Astana) 67.33.15

2) Lance Armstrong (Astana) 1.37 min. bak

3) Bradley Wiggins (Garmin) 1.46

4) Andreas Klöden, Sveits (Astana) 2.17

5) Andy Schleck (Saxo Bank) 2.26

6) Vincenzo Nibali (Liquigas) 2.51

7) Christophe le Mevel (Francaise des Jeux) 3.09

8) Fränk Schleck (Saxo Bank) 3.25

9) Carlos Sastre (Cérvelo) 3.52

10) Christian Vandevelde (Garmin) 3.59

(ABC Nyheter): – Ett dårlig øyeblikk eller én feilvurdering av en sammenlagtfavoritt, og alt er over, sier Jonathan Vaughters, sportsdirektør for tredjemann i sammendraget, Bradley Wiggins, til Cyclingnews.

Dagens Tour de France-etappe inneholder ikke en eneste såkalt HC-stigning – de tøffeste fjellene – men til gjengjeld er det fire i kategorien under, i tillegg til en annenkategori.

Derfor regnes den av mange som årets tøffeste.

Og i dag, som i går og på fjelletappene før, varsles det nye angrep fra Schleck-brødrene og Saxo Bank. De forsøkte tappert i går, men var aldri i nærheten av å riste av seg sammenlagtleder Alberto Contador.

– De kommer til å angripe konstant

– Det var et øyeblikk der bare fire eller fem ryttere satt igjen fremme. Jeg visste at Schleck-brødrene ville angripe, og vi så at Andy var den sterkeste, sier Contador ifølge Cyclingnews.

Både Lance Armstrong, som kjempet seg opp til tetgruppen på egen hånd, og Andreas Klöden unngikk tidstap, og ligger som nummer to og fire sammenlagt.

– Det var en god dag. Vi forsvarte den gule trøyen, og laget jobbet på en intelligent måte. Rivalene forsøkte seg, men det samlet seg, så de vil forsøke seg igjen i dag. De vil fortsette fordi de må. De siste fem dagene kommer de til å angripe konstant, sier Contador, som kaller dagens etappe for «dronningetappen».

Og Saxo Bank vil forsøke.

Nøkkelen: Det nest siste fjellet

Overfor sporten.dk forteller hjelperytter Chris Anker Sørensen er lagets mål å få en rytter eller to i brudd. På det nest siste fjellet, Col de Romme, vil de sette høy fart, før Schleck-brødrene skal angripe. Lagets håp er å ha en rytter eller to lenger opp i fjellet til å hjelpe dem.

Det er imidlertid en taktikk som Astana har svart godt på før.

– Jeg tror Astana har lest taktikken med å sende folk tidlig for å sette dem under press. Astana vil nødig se sterke krefter som meg eller Chris sitte fremme i et utbrudd. Spolerer Astana den delen av planen, skal vi i stedet sette høyt tempo fra start i dag og på den måten kontrollere etappen frem til nøkkelmomentet på Col de Romme, sier Nicki Sørensen.

Dagens 169,5 km lange 17. etappe – som minner om etappen i 2006 hvor Floyd Landis stakk av gårde tidlig, smadret resten av feltet og la grunnlaget for en sammenlagtseier han senere mistet på grunn av dopingavsløring – er den nest siste i fjellene.

For tredjeplasserte Bradley Wiggins handler mye om å unngå tidstap. På morgendagens tempoetappe kan den temposterke briten legge siste rest av grunnlaget til en av de mest sensasjonelle pallplasseringer på mange år.

Men lørdag venter Mont Ventoux.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus