Meny

Superdag for Cervélo da Hushovd tok den grønne

TOK TILBAKE TRØYEN: Ingen var i nærheten av Thor Hushovd-lagkamerat Heinrich Haussler på dagens etappe i Tour de France. Selv gjorde Hushovd dagen komplett for Cervélo da han tok tilbake den grønne trøyen fra Mark Cavendish. (Foto: EPA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haussler vant etappen overlegent.

(ABC Nyheter): Heinrich Haussler (25) har ikke vært mye til hjelp for lagkamerat Thor Hushovd i Tour de France-spurtene så langt.

Men da han forsøkte seg selv i brudd på dagens etappe, viste han igjen hvilken klasserytter han er.

Haussler, som ble nummer to i både Milan-San Remo og Flandern rundt tidligere i år, stakk fra sin bruddkamerat Sylvain Chavanel rundt fem mil før mål, og kjørte suverent inn til sin første etappeseier i Tour de France, over fire minutter foran annemannen, Amets Txurruka.

– Definitivt min største dag som syklist. Det var en perfekt dag. Jeg bor 30 km herfra, så du kan si det er treningsområdet mitt, sier Haussler i seiersintervjuet.

– Det føles som en drøm, sier han.

Hushovd tok tilbake trøyen

Komplett ble dagen for Cervélo-laget da Thor Hushovd spurtet inn til en sjetteplass. For Mark Cavendish var aldri med i spurten i hovedfeltet. Og dermed har Hushovd overtatt den grønne poengtrøyen igjen.

Nå leder han med fem poeng på Cavendish. Trolig blir morgendagens etappe den siste muligheten til en massespurt før Tour’ens avslutningsdag på Champs Élysées.

Så sant begge rytterne kommer seg til Paris, peker mye mot at kampen om den grønne trøyen blir avgjort i «spurternes Mekka».

Med mindre Hushovd tjener avgjørende poeng på de harde etappene, hvor Cavendish er sjanseløs, som gjenstår før den tid. Slik han gjorde i dag.

Hushovd råkjørte ned den siste stigningen på det som var en etappe av det harde slaget, skaffet seg posisjon i det som var igjen av hovedfeltet, og ble nummer to i spurten der.

– Jeg får gode bein i regnvær. Det virker som de andre sliter litt med moralen. Men jeg satt bare og lo i dag. Jeg fikk utnyttet det nesten helt til det fulle i spurten, sier han til TV 2.

Ingen av de andre toppspurterne var med fremme i Hushovds gruppe.

Kjørte alene i fem mil

Haussler var en del av et syvmannsbrudd som stakk tidlig på dagens 13. etappe, men de syv ble etter hvert til en trio.

Rubén Pérez Moreno falt av lenge før mål. Og på vei ned fra et fjell ca. fem mil før målbyen kjørte Haussler ifra Chavanel. Han trengte ikke se seg tilbake.

Dermed ble det triumf nummer to i årets Tour for Cérvelo-laget, etter at Hushovd vant 6. etappe.

Sammenlagtkampen ble en kandidat fattigere i dag tidlig. Astanas tredje mann i kapteinshierarkiet, Levi Leipheimer, brøt av håndleddet i går og ikke kom til start i dag.

Rinaldo Nocentini får enda en dag i den gule ledertrøyen i morgen. Etter alt å dømme beholder han sammenlagtledelsen frem til søndagens fjelletappe med toppfinish til Verbier.

Franco Pellizotti brukte på sin side dagen til å overta klatretrøyen. Han har en tre poengs ledelse på Egoi Martínez.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus