Kåfjord skal ringe med hevet hode

<strong>REN SAMVITTIGHET:</strong> Fotballpresident Sondre Kåfjord og NFF offentliggjør kl. 17.00 hvilke byer som er valgt som EM-byer. (Foto: Scanpix)
REN SAMVITTIGHET: Fotballpresident Sondre Kåfjord og NFF offentliggjør kl. 17.00 hvilke byer som er valgt som EM-byer. (Foto: Scanpix)

<pKlokken 17.00 i dag offentliggjør Norges Fotballforbund (NFF) hvilke byer som kan bli norske EM-arrangører. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge søker Fotball-EM 2016 sammen med Sverige, og vil få EM-kamper i fire byer.

Oslo var allerede klar på forhånd. Fem kandidater – Lillestrøm, Trondheim, Bergen, Bodø og Stavanger – har kjempet om de tre siste plassene.

– Jeg skal med hevet hode ringe de to ordførerne som ikke får EM-kamper, sa fotballpresident Sondre Kåfjord til Sportsanalyse før offentliggjøringen.

Om taperbyene kan NFF melde at Bergen har for stor usikkerhet i forbindelse med arenaløsning og framdrift. Bodø tilfredsstiller ikke kravene til overnatting.

Store utbyggingsplaner

Stadionutbygging er helt sentralt for hvilke byer som blir valgt. Lillestrøm har presentert voldsomme planer om et nytt stadion med plass til 44.000 tilskuere.

Minimumskravet er en kapasitet på 30.000 tilskuere. Både Bergen, Trondheim, Stavanger og Bodø planlegger nye anlegg som oppfyller kravet.

Det blir ikke billig.

Kåfjord frykter imidlertid ikke finanskrisen.

– Den gjelder ikke bare Norge og Sverige, men også de andre søkerlandene. Vi har jobbet uavhengig av denne. Det viktigste nå har vært å sikre finansieringen av stadionutbyggingene. Vi har blant annet besøkt alle partienes stortingsgrupper og blitt møtt positivt hele veien, sier han til Sportsanalyse.

– Snakker ikke om 2020

Norge og Sverige (som får fem EM-byer) får knallhard konkurranse om å få EM i 2016. Italia, Frankrike og Tyrkia har alle meldt seg som søkere. Italia, som ikke har arrangert et stort mesterskap siden VM i 1990, er kanskje den største favoritten.

Fotballpresident Kåfjord hevder imidlertid at NFF ikke har EM 2020 i bakhodet.

– Ingen av oss snakker om 2020. Vi setter fortsatt alt inn på å kunne levere en formell søknad sammen med Sverige om EM-sluttspllet om syv år, sa Kåfjord nylig.


Det europeiske fotballforbundet (UEFA) avgjør 27. mai 2010 hvem som blir EM-arrangør i 2016.

ABC Nyheter følger pressekonferansen kl. 17.00.

Personvernpolicy