Nå er Lance likt med lederen

<span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">... NESTEN:</span> Lance Armstrong var like ved å overta den gule ledertrøyen allerede på fjerde etappe i sin comeback-Tour. Men viktigere: Med dagens lagtemposeier tok Armstrong og resten av Astana kommandoen i sammenlagtkampen. (Foto: AFP/Scanpix)
... NESTEN: Lance Armstrong var like ved å overta den gule ledertrøyen allerede på fjerde etappe i sin comeback-Tour. Men viktigere: Med dagens lagtemposeier tok Armstrong og resten av Astana kommandoen i sammenlagtkampen. (Foto: AFP/Scanpix)

<p- Hadde aldri trodd jeg skulle være så nær, sier han etter dramaet. Cancellara beholder den gule trøyen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RESULTATER

4. etappe, 39 km lagtempo Montpellier – Montpellier:

1) Astana 46.29, 2) Garmin 0.18 min. bak, 3) Saxo Bank (Kurt Asle Arvesen) 0.40, 4) Liquigas 0.58, 5) Columbia 0.59, 6) Katusja 1.23, 7) Caisse d’Epargne 1.29, 8) Cervélo (Thor Hushovd) 1.37, 9) Ag2r 1.48, 10) Euskatel-Euskadi 1.48.

Sammenlagt (gul trøye):

1) Fabian Cancellara, Sveits (Saxo Bank) 9.50.58, 2) Lance Armstrong, USA (Astana) samme tid, 3) Alberto Contador, Spania (Astana) 0.19 min. bak, 4) Andreas Klöden, Tyskland (Astana) 0.23, 5) Levi Leipheimer, USA (Astana) 0.31, 6) Bradley Wiggins, Storbritannia (Garmin) 0.38, 7) Haimar Zubeldia, Spania (Astana) 0.51, 8) Tony Martin, Tyskland (Columbia) 0.52, 9) David Zabriskie, USA (Garmin) 1.06, 10) David Millar, Storbritannia (Garmin) 1.07.

De norske: 23) Arvesen 2.05, 38) Hushovd 2.59.

Poeng (grønn trøye):

1) Mark Cavendish, Storbritannia (Columbia) 70, 2) Hushovd 54, 3) Samuel Dumoulin, Frankrike (Cofodis) 36.

Klatrer (rødprikket trøye):

1) Jussi Veikkanen, Finland (Francaise des Jeux) 9, 2) Martin 6, 3) Koen de Kort, Nederland (Skil-Shimano) 6.

Ungdom (hvit trøye):

1) Martin 10.38.59, 2) Roman Kreuziger, Tsjekkia (Liquigas) 0.39 min. bak, 3) Vicenzo Nibali, Italia (Liquigas) 0.44.

Lag (gule nummer):

1) Astana 30.20.33, 2) Saxo Bank (Arvesen) 2.33 min. bak, 3) Columbia 2.45,

... 9) Cervélo (Hushovd) 3.48.

(NTB)

(ABC Nyheter): Lance Armstrong gjorde comeback i Tour de France etter fire år.

Etter fire dager er han noen hundredeler unna å overta den gule ledertrøyen.

37-åringen med syv Tour-seire sammenlagt fikk en gyllen mulighet da han tjente viktig tid på de fleste av konkurrentene i går. Men hans Astana-lag hadde fremdeles 40 sekunder å ta inn på Fabian Cancellara og Saxo Bank på dagens lagtempoetappe.

De vant etappen foran Garmin-Slipstream og Saxo Bank – som endte 40 sekunder bak.

Det holdt akkurat ikke for Armstrong. Cancellara fortsetter i gult fordi han har noen hundredeler (!) til gode på amerikaneren.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle være så nær nå. Men det er flott å vinne en etappe, i en øvelse vi setter pris på, sier Armstrong til TV 2.

– Det var sveitsisk timing! Vi fikk tatt ut alt på slutten. Vi kan være stolte av å ha forsvart trøyen, gliser Cancellara.

Kanonstart for Astana

Det ble en meget dramatisk avslutning. Astana hentet inn de 40 sekundene på Saxo Bank i relativt god tid før mål, men maktet ikke å overgå kjempeavslutningen til Kurt Asle Arvesens lag.

– Vi kjørte utrolig bra, og holdt bra fart hele veien. Det var to-tre mann på laget som ikke er helt i form, sier Arvesen til NTB.

Armstrong har imidlertid fått en drømmestart på sin første Tour de France siden 2005. Det har også resten av stjernegalleriet til Astana, som festet et solid grep om sammenlagtkampen.

Armstrong, Alberto Contador, Andreas Klöden og Levi Leipheimer ligger på plassene to til fem idet den første fjelletappen, til Andorra på fredag, nærmer seg.

Thor Hushovd bidro til at også Carlos Sastre er i brukbar posisjon før fjellene. Cervélo-laget kom i mål 1.38 bak Astana.

– Det var selvfølgelig tungt, men det er en vanskelig og veldig teknisk løype, så jeg tror ikke man kommer helt i kjelleren, sier en fornøyd Hushovd til TV 2.

Tapte Evans seierssjansen?

Dagens største taper ble Cadel Evans.

Australieren tapte kanskje Tour de France-seieren sammenlagt i fjor på grunn av for svake lagkamerater – og mye peker mot at årets sjanser gikk fløyten av samme grunn i dag.

Evans og Silence Lotto tapte hele 2.36 til Astana, og er 2.59 bak Armstrong sammenlagt.

Nesten like stygt ble det for årets Giro d’Italia-vinner, Denis Mentsjov, som åpnet Touren med en elendig tempo på første etappe. I dag fulgte han opp med å velte i en sving. I mål var laget 2.21 bak vinneren.

Personvernpolicy