Myrvold: – Enig i oppsigelsen

BRØT KONTRAKTEN: – Jeg er enig i oppsigelsen, men ble sint fordi den ble håndtert feil, sier Myrvold. (Foto: Scanpix)
BRØT KONTRAKTEN: – Jeg er enig i oppsigelsen, men ble sint fordi den ble håndtert feil, sier Myrvold. (Foto: Scanpix)

<pIshockeystjernen Anders Myrvold innrømmer at han brøt kontrakten sin med Stavanger på to punkter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2007 underla Myrvold seg en sju uker lang rehabilitering for kokainmisbruk. Myrvold sier til både TV 2 og VG at to kontraktsbrudd førte til at han ble oppsagt. Den tidligere NHL-proffen drakk alkohol etter at laget ble slått ut av ishockey-NM, og han droppet også en dopingkontroll.

– Jeg har brutt kontrakten på to steder. Jeg brøt kontrakten da jeg rørte alkohol da vi var ute etter at vi hadde tapt kvartfinalen mot Storhamar. I tillegg var det en dopingkontroll jeg ikke tok, sier Myrvold til TV 2.

– Jeg har tatt 25 dopingkontroller mens jeg har vært i Oilers, og alle har vært negative. Jeg sa nei dagen før vi skulle til VM, men tok en da jeg var under VM. Den var også negativ, forklarer han.

Han avga totalt fem dopingprøver under VM i Sveits.

Fikk sparken i mai

Allerede for to måneder siden fikk han sparken fra klubben, men det var ikke meningen at oppsigelsen skulle være kjent før 1. august.

– Jeg fikk oppsigelsen dagen etter VM, sier han til VG.

– Jeg er enig i oppsigelsen, men ble sint fordi den ble håndtert feil. Vi ble enig om at dette skulle gå riktig for seg på grunn av min framtid. At jeg skulle fortelle nye klubber min side av saken, sånn at vi skulle unngå spekulasjoner. Det vet jeg vil komme på grunn av min fortid, sier Myrvold til TV 2.

– Truet ikke

Myrvold er anmeldt til politiet for trusler mot Stavanger-direktør Pål Higson og eier Tore Christiansen. Ishockeyspilleren mener han ikke har kommet med trusler.

– Jeg har aldri vært i Higsons hjem eller truet Tore. Jeg ringte Higson da jeg ble frustrert, og jeg beklager hvis Tore føler seg truet. Det var aldri meningen, sier Myrvold til TV 2.

– Han (Christiansen) har kanskje følt seg truet ved det jeg sa til Higson. Hvis han har det, vil jeg gjerne beklage det. Han har vært en god støtte for meg, også i tøffe perioder, forteller Myrvold til VG.

Oilers-eier Tore Christiansen reagerer sterkt på Myrvolds framstilling av saken.

– Myrvolds versjon er ikke sammenfallende med slik vi oppfatter denne saken, og det synes jeg er veldig tragisk. Vi har gitt ham flere muligheter siden juni, men han har ikke benyttet seg av disse. Det er kjempetrist, sier Tore Christiansen til Stavanger Aftenblad.

– Vi kommer uansett til å komme med vår versjon av saken innen kort tid, men må først sjekke hvor mye vi kan gå ut med av hensyn til personvernet og slike ting. Folk skal likevel ikke være i tvil om at vi sitter på bevis som gjør at vi har gode kort på hånden. En person blir heller ikke arrestert uten grunn. (©NTB)

Personvernpolicy