Federer ble historisk

Federer ble historisk
Federer ble historisk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roger Federer vant Wimbledon-finalen mot Andy Roddick søndag og tok sin 15. Grand Slam-tittel. Sveitseren slo dermed Pete Sampras’ rekord.

Finalen ble en svært jevnspilt affære, men Federer dro i land seieren til slutt med 5-7, 7-6 (8-6), 7-6 (7-5), 3-6, 16-14. Da hadde Federer (27) og Roddick (26) kjempet i fire og en halv time på Centre Court.

Før finalen hadde Federer og Roddick møttes 20 ganger tidligere. Federers vinnerstatistikk var overlegen: 18-2. Men i søndagens finale fikk han det tøft.

Det så stygt ut for Federer allerede tidlig i kampen. Roddick hadde vunnet første sett og ledet 6-2 i tiebreak i det neste. Men Federer vant seks strake baller og tok settet. Sveitseren fulgte opp med tiebreakseier i tredje sett og tok over føringen i kampen.

Hardtservende Roddick lot seg imidlertid ikke knekke og slo tilbake. Kampen måtte avgjøres med et femte sett som varte i over halvannen time og endte 16-14.

Først i siste game klarte Federer å bryte Roddicks serve for første gang i kampen, og 27-åringen kunne strekke armene i været og juble for sin sjette Wimbledon-tittel.

Den tidligere tenniskongen Pete Sampras fulgte finalen fra VIP-tribunen. Amerikaneren var tilbake på All England Club for første gang på sju år for å se Federer ta rekorden. Sampras vant den prestisjefylte turneringen tre ganger på rad fra 1993 og fire ganger på rad fra 1997.

Med Wimbledon-triumfen vil Federer passere Rafael Nadal på rankingen og ta tilbake posisjonen som verdens beste tennisspiller. (©NTB)

Personvernpolicy