Thorkildsen på tredjeplass

TREDJE: Ikke full klaff for Andreas Thorkildsen under Bislett Games. Foto: Scanpix.
TREDJE: Ikke full klaff for Andreas Thorkildsen under Bislett Games. Foto: Scanpix.

<pAndreas Thorkildsen endte på tredjeplass i spydkonkurransen under Bislett Games med 83,15. Tero Pitkämäki vant med 84,63.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tero Pitkämäki gikk til topps med et bestekast på 84,63 meter. Teemu Wirkkala klarte også å snike seg 39 centimeter foran Thorkildsen på resultatlisten.

– Det er klart det er en nedtur for meg ikke å vinne her, for dette var et av sesongens to store mål, sa Thorkildsen til NTB. Han har slitt med en lyskestrekk siden lag-EM i Bergen for snart 14 dager. Tidligere i uken kjente han det nappet til på trening, men han var likevel aldri skikkelig i tvil om at han skulle kaste på Bislett.

– Lysken funket ikke i det hele tatt i dag, og det gjorde det vanskelig. Jeg kjente at det ikke var bra helt siden jeg sto opp i dag tidlig, men jeg ville gjennomføre denne konkurransen.

– Foreløpig ser jeg ikke dette som noe problem, i hvert fall ikke i forhold til VM, for det er så lenge til, men det kan hende jeg kommer til å stå over Golden League-stevnet i Roma til uken. Jeg og støtteapparatet mitt vil nok bruke noen dager på å vurdere det, sa Thorkildsen.

Funket ikke

– Jeg så at det ikke var bra, og Andreas sa også til meg et par ganger under konkurransen at det ikke funket og at lyskeskaden var problemet, sa trener Åsmund Martinsen.

Ingen behøvde å være ekspert for å se at kastingen til Thorkildsen ikke var spesielt god. Han var veldig forsiktig i tilløpet, men det er naturlig med en lyskeskade.

– Jeg er stolt over at Andreas ikke ga seg, men prøvde å vinne gjennom å kaste alle seks omgangene her. Det tror jeg ikke han ville gjort noen andre steder, ja, hvis det ikke var en mesterskapsfinale da, sa treneren til NTB.

– Slik det var på Bislett nå torde han ikke løpe ordentlig i tilløpet, og da blir resultatet deretter, sa Martinsen.

Han sa at det kan bli aktuelt å stå over Golden League-stevnene både i Roma og Paris de kommende to ukene.

– Dersom det er nødvendig står vi over stevner helt til VM, sa Martinsen.

Usikkerhet

– Jeg er usikker nå. I neste uke kommer jeg til å ta bilder og undersøke lysken skikkelig. Deretter kommer vi til å legge en plan om hva vi skal gjøre videre. Hvor stor sjanse det er for at jeg kaster i Roma, tør jeg derfor ikke si noe om. Jeg vil vite mer om det ut i neste uke, sa Thorkildsen.

Han vurderte aldri å gi seg underveis.

– Nei da, jeg gjennomførte seks omganger her, og det er positivt. Legen har også sagt at strekken i lysken er blitt bedre enn den var rett etter lag-EM i Bergen, sa Thorkildsen.

– Det var helt vindstille på banen her i dag, og det var nok det som påvirket forholdene aller mest. Tilløpet var helt greit etter styrtregnet, men viden uteble helt.

– Selv om forholdene ikke var perfekte hadde jeg ventet meg mer enn litt over 84 meter, og jeg må forbedre meg kraftig i forhold til dette om jeg skal være med i kampen om gullpotten i Golden League og VM-gullet, svarte finnen på spørsmål fra NTB.

Bislett-festen åpnet fint med flotte resultater av de nest beste norske utøverne. Så kom styrtregnet og tordenskrallene, og etter det falt stevnet noe i kvalitet.

Dermed ble det Ezinne Okparaebo som reddet den norske kvelden med norsk rekord og 11,29 på 100 meteren. Christina Vukicevic innfridde også med 12,92 på 100 meter hekk, men sett med norske øyne manglet prikken over i-en fredag kveld. (©NTB)

Personvernpolicy