– Pechstein var bloddopet

– Pechstein var bloddopet
– Pechstein var bloddopet

<pKarrieren til Tysklands mestvinnende vinterolympier kan avsluttes i skam, etter skøyteløperen Claudia Pechsteins (37) dopingavsløring fredag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med ni OL-medaljer, fem av dem av det edleste slaget, er Pechstein den tyskeren med størst olympisk vintersuksess. Men nå er hun utestengt i to år, etter at Det internasjonale skøyteforbundet kom fram til at hun har drevet med bloddoping.

– Dersom ISU sier dette, så kan det nok være riktig. Det er i så fall en stor tragedie, sier Gerd Heinze, presidenten i Det tyske skøyteforbundet.

Trente med Norge

Den tyske veteranen har trent mye med det norske landslaget. Landslagsstrener Peter Mueller understreker at dette ikke er et norsk problem.

– Det er det tyske forbundets problem. Vi har hjulpet mange land, blant annet Sverige og også Tyskland. Det viktige er at Det norske skøyteforbundet tar avstand fra dette. Vi etterlever antidopingreglene, sier Mueller til NTB.

– Hadde du hørt rykter om dette tidligere?

– Ikke annet enn at jeg har fått grusomt mange telefoner de siste minuttene, sier Mueller.

Eldste europamester

Pechstein ble tidligere i år den eldste kvinnelige europamesteren på skøyter.

Undersøkelser av Pechsteins blodprofil i en rekke tester, med særlig vekt på tester fra VM, gjør at ISU konkluderer med at Pechstein har drevet med bloddoping.

Etter en høring som gikk over to dager, kom forbundet fram til at 37-åringen skal være utestengt fram til 2011. Dermed mister skøytelegenden OL i Vancouver neste år.

Pechstein lå på tredjeplass etter første dag av allround-VM i Vikingskipet i februar. Hun trakk seg imidlertid fra resten av mesterskapet og hevdet hun var blitt syk.

Pechstein vant sine fem OL-gull i 1994, 1998, 2002 og 2006. (©NTB)

Personvernpolicy