Kong Federer vant og tok til tårene

FØLELSESLADET: Roger Federer tok til tårene etter å ha vunnet sin 14 Grand Slam-tittel og samtidig tangert legendariske Pete Sampras’ rekord. FOTO: Scanpix
FØLELSESLADET: Roger Federer tok til tårene etter å ha vunnet sin 14 Grand Slam-tittel og samtidig tangert legendariske Pete Sampras’ rekord. FOTO: Scanpix

<pBildene var ikke så annerledes enn de var i Australia i februar. Men da Roger Federer sto gråtende på Roland-Garros søndag, var det gledestårer som rant nedover kinnene hans.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For med en overlegen seier i strake sett over Robin Söderling, ble Roger Federer historisk. Som sjette mann i historien har han nå vunnet alle Grand Slam-turneringene, og med 14 titler tangerte han Pete Sampras’ rekord.

– Det er antakeligvis min største seier noensinne. Jeg var under mye press. Men jeg klarte det, og det er fenomenalt, sa Federer.

Situasjonen kunne ikke ha vært mer annerledes enn den var i Australia i februar. En gråtende Federer hadde da nettopp tapt for Rafael Nadal i finalen av Australian Open, en av turneringene der man ennå trodde Federer kunne slå spanjolen.

Den verdenskjente banestormeren «Jimmy Jump» går til fysisk angrep mot Federer.Den verdenskjente banestormeren «Jimmy Jump» går til fysisk angrep mot Federer.

I Roland-Garros var det få som trodde det. Men da Nadal røk ut allerede i fjerde runde, var veien åpen for Federer. Og sveitseren levde opp til forventningene. I finalen mot Söderling viste han igjen fram det eksepsjonelle spillet som har gjort ham til tidenes mest suksessrike tennisspiller.

Da han løftet Coupe de Mousquetaires, mens det sveitsiske flagget vaiet i vinden bak ham, klarte han ikke å holde tårene tilbake.

Banestormer

Den verdenskjente banestormeren «Jimmy Jump» ville også ha en finger med i spillet. Under det andre settet stormet mannen banen i ført sveitsiske klær og et flagg i den ene hånden.

Mannen løp rett mot verdenstoeren og forsøkte å tre flagget rundt halsen på Federer. Etter en del strev ga den ukjente mannen opp og løp i stedet mot Robin Söderling som befant seg på den andre banehalvdelen. Før han rakk å nå bort til svensken, ble han stoppet av sikkerhetsvakter, som etter mye om og men fikk båret mannen ut av banen.

Federer tok det hele med fatning og fortsatte storspillet like etter.

– Gratulerer

Söderling overrasket stort på veien mot finalen, men eventyret tok slutt mot Federer. Sveitseren var i storslag og lot ikke sin svenske motstander slippe til i det hele tatt.

– Jeg må bare si gratulerer. Du ga meg en virkelig leksjon i hvordan man skal spille tennis. Du fortjente å vinne i dag, sa Söderling til Federer fra seierspallen.

– For meg er han den beste tennisspilleren i historien. Han er en veldig verdig vinner, sa svensken like etter kampen.

Strake sett

Med seier i strake sett, 6-1, 7-6, 6-4, kunne Federer slippe jubelen løs. Endelig vant han på rødgrusen i Paris, den eneste Grand Slam-turneringen han ikke hadde gått til topps i tidligere.

Før kampen ble det sagt at Federer med seier virkelig ville bevise at han er tidenes største tennisspiller. Med en maktprestasjon i første sett la Federer lista høyt. I annetsettet måtte han ha tiebreak for å vinne, og der var han totalt overlegen med 7-1-seier. Sistesettet vant han enkelt 6-4. Seieren sikret han da Söderling slo en ball i nettet.

Jublende falt Federer sammen på grusen, før han med tårer i øyene takket Söderling og dommeren for kampen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus