Duket for Barca-jubel 17. mai

UAVGJORT: FC Barcelonass trener Pep Guardiola i samtale med Lionel Messi under søndagens kamp. Foto: Scanpix.

<pBarcelonas drøm om å sikre seriegullet på hjemmebane røk i sluttminuttene søndag. 17. mai kan det derimot bli gulljubel på Mallorca.</p

Barcelona trengte seier over Villarreal for å sikre gullet søndag. Men Joseba Llorente utlignet til 3-3 på overtid. Neste mulighet blir på bortebane, mot Mallorca neste søndag.

– Vi ville veldig gjerne feire tittelen i dag, foran våre egne supportere, sa Seydou Keita som ga Barcelona en drømmestart da han skjøt inn 1-0 via et forsvarsbein etter elleve minutter.

Frekkis

Like etter utlignet Llorente med sitt første for kvelden, før Barcelona viste stjernetakter. En frekkis ga 2-1 etter 36 minutter. Andres Iniesta tok et kjapt frispark, som spilte Samuel Eto’o alene gjennom. Eto’o gjorde ingen feil foran mål. Og bedre skulle det bli.

For like før hvilen skrudde Dani Alves et frispark vakkert i mål. Med 3-1 til pause og en imponerende statistikk å vise til, var det få som trodde det skulle bli noe annet enn gullfeiring på stappfulle Camp Nou.

Mister to finaler

Men et rødt kort tolv minutter før full tid forandret alt. Eric Abidal måtte igjen tusle i garderoben, noe han også gjorde i mesterligasemifinalen mot Chelsea i midtuken. Han mister dermed onsdagens cupfinale mot Athletic Bilbao samt mesterligafinalen mot Manchester United.

På det påfølgende straffesparket reduserte Matias Fernandez før Llorente utlignet i sluttminuttene.

– Det røde kortet ble avgjørende, konstaterte Keita.

Men selv om det ikke ble seriegull søndag, ligger alt an til gullfeiring i Barcelona. Real Madrid er åtte poeng bak og det er bare tre runder igjen av sesongen. (©NTB)