Meny

Kjemper for fall

Kjemper for fall

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotball handler for de fleste om å vinne eller tape. For noen er det også en kamp om å overleve.

I siste fase av sesongen kan man dele inn alle lag i tre grupper: De som kjemper i toppen om trofeene, de som ikke har noe å spille for og de som kjemper en innbitt kamp mot nedrykk. I dag skal vi vie den sistnevnte gruppen oppmerksomhet.

Noe av det spesielle ved å være en svoren fotballfan er nærheten til forhistorien. Forfedrenes opp- og nedturer fester seg til det kollektive og utgjør en del av en klubbs identitet. Fansen på Old Trafford glemmer ikke nedrykket i 74, i Nord-England husker Newcastle-fansen altfor godt slitet i bunnen av 1. divisjon i årene for Keegan kom tilbake og løftet klubben, og det faktum at Liverpool og Arsenal en periode var byttet ut med Yeovil og Hereford vil for fremtidens Leeds-fans alltid fremkalle gysninger og grøss.

I dag sliter mange giganter. Norwich, Southampton og Luton er i fremste rekke blant klubber med en gylden fortid og en usikker fremtid. Og til deres fans' trøst, og andres varsko om at forholdene fort kan endres, tar vi nå kortversjonen av historien om Bristol City, klubben med særlig kompetanse på feltet nedrykk.

Etter 65 år utenfor toppdivisjonen rykket laget opp i 76, og om det ikke akkurat var superspill som ble levert på Ashton Gate i de fire årene de lekte seg med de store gutta, var det tross alt toppserie publikum fikk se. I enkeltkamper bet de godt fra seg med toneangivende spillere som Norman Hunter, Garry Gow, Chris Garland og Tom Ritchie på laget. Men i 1980 var det brått slutt. Ikke nok med at de rykket ned til 2. divisjon, året etter var det 3. divisjon, før de året etter det igjen ramlet ned til 4. divisjon og den dypeste kjeller. Tre strake nedrykk er en prestasjon med bismak, og noe klubben var den første i historien til å gjøre.

Du trenger ikke være professor for å skjønne at økonomisk ruin og sportlig nedtur ofte går hånd i hånd, og det var også tilfellet her. Det var samling i bunn, og en skikkelig opprydning ble gjort før de med tidligere City-spiller og Leeds- back, Terry " første back på overlap" Cooper som manager krabbet oppover ligahierarkiet igjen.

I dag er Bristol City et stødig lag i Championship, et lysende eksempel på at det kan snu. For husk: Aldri er natten så mørk som rett før morgenlys.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus