Meny

Frykter det verste

Frykter det verste

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italiensk politi vil ikke la noe være overlatt til tilfeldighetene når finalen i Mesterligaen spilles den 27. mai i Roma. Store styrker forbereder seg på slagsmål i den italienske hovedstaden.

Denne uken ble det klart at det blir engelsk og spansk som smeller sammen i Roma den 27. mai.

Men oppgjøret mellom Manchester United og FC Barcelona kan også bli en kamp mellom de to lags supportere utenfor banen.

Nå bruker italiensk politi tiden frem mot finalen til å forberede seg på eventuelle opptøyer i forbindelse med sesongens store høydepunkt innen europeisk fotball.

Opptre rolig

- Vi frykter ingenting, men jobber for å sikre normal ro og orden og trener på ulike scenario som kan oppstå, som eksempelvis bombetrusler inne på stadion eller supportere som ankommer uten gyldig billett til kampen.

- Våre styrker vil opptre rolig og behersket og er klare til å møte enhver situasjon i en stresset situasjon, sier politisjef Giocchino Di Melli.

Italiensk politi er ikke ukjent med å måtte hanskes med voldelig oppførsel fra mer eller mindre rasende fotballfans. De siste årene har også det italienske fotballforbundet vært under hardt press fordi mange mener de ikke har tatt den økende volden på utsiden av stadionportene riktig på alvor. Ved flere tilfeller har det vært tildels stygge scener i forbindelse med fotballkamper i støvellandet.

Dramatisk

Det ble til slutt de engelske mesterne Manchester United og den spanske giganten FC Barcelona som møtes til dyst i Roma - en kamp mange beskriver som selve drømmefinalen sett ut ifra de lagene som kvalifiserte til mesterligaen denne sesongen.

De siste dagene har stor sett handlet om Barcelonas vei til finalen. På onsdag slo de ut engelske Chelsea på bortemålsregelen, en kamp hvor den norske dommeren Tom Henning Øvrebø havnet i fokus etter mange tvilsomme avgjørelser. Det engelske storlaget følte seg ved flere anledninger snytt for straffespark, men den norske kamplederen valgte ved hver anledning å vinke spillet videre. I ettertid har skjellsordene haglet mot Øvrebø som måtte smugles ut av England i frykt for angrep fra engelske fans.

Enkelt for United

United tok på sin side seg enkelt videre på bekostning av ligakollega Arsenal. «The Red Devils» hadde 1-0 å gå på fra det første møtet i Manchester og spenningen var stor før returkampen på Emirates.

Men United ledet 2-0 allerede etter elleve minutter og vant til slutt med 3-1, 4-1 sammenlagt.

Kan bli historiske

Dersom Manchester Unied vinner i Roma vil det være første gang i Merligaens historie at et lag forsvarer tittelen fra året før. I 2008 vant Sir Alex Fergusons menn over Chelsea etter en svært dramatisk finale. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille de to engelske rivalene.

Vinneren av finalen vil sikre seg sin tredje tittelen i den gjeve turneringen. United vant i 1999 og 2008 mens Barcelona hentet trofeet hjem til Catalonia i 1992 og 2006.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus