Meny

Fredrikstad fant hjemmeformen

Fredrikstad fant hjemmeformen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrikstad (NTB): I en artig og sjansefylt kamp vant Fredrikstad fortjent 3-0 over Tromsø. Fjorårets sølvvinner fant omsider hjemmeformen.

Etter bare to mål og tre poeng til sammen på de tre første hjemmekampene ble publikum budt på tre mål og tre nye poeng torsdag. Laget utnyttet til tider svakt forsvarsspill hos gjestene.

Fredrikstad har slitt med å skape sjanser i det siste, og før kampen mot Tromsø hadde Anders Grönhagen gjort flere endringer på laget. Ardian Gashi sonet for karantene, mens Kasey Wehrman ble vraket etter flere svake kamper. Den nykomponerte sentrale midtbanen med Hans Erik Ramberg og nykommer Celso Borges bidro sterkt til seieren med hver sin scoring. I tillegg var både Amin Askar og Raymond Kvisvik sjanseskapene på hver sin kant.

Kampen startet friskt med sjanser til begge lag, og allerede etter 10 minutter tok Fredrikstad-kaptein Hans Erik Ramberg ansvar, kombinerte fint med Andreas Tegström og banket ballen i motsatt kryss fra skrå vinkel. En flott scoring.

Før det hadde både hjemmelaget og Tromsø hatt hver sin store sjanse til å score. Spesielt Sigurd Rushfeldt burde scoret etter åtte minutter, men skjøt svakt utenfor alene med keeper. I forkant av situasjonen mente Rushfeldt seg snytt for straffespark.

Fredrikstad burde ledet mer ved pause, men hjemmelagets spiss Everton virker helt vaksinert mot å score for tiden. Etter snaue halvtimen headet han utenfor på nærmest åpent mål. Og det skulle ikke gi seg der for brasilianeren, for i løpet av de først fem minuttene av 2. omgang burde Everton faktisk ha scoret hattrick. Først misbrukte han en sjanse alene med keeper, deretter skjøt han utenfor åpent mål, for deretter å klinke ballen på tribunen fra 10 meters hold. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus