Meny

Stjernepappa pågrepet for drapstrusler

Den mildest talt kontroversielle faren til tennisstjerna Jelena Dokic, Damir Dokic, får ikke lenger treffe sin datter. Det førte til at han denne uken ble pågrepet av serbisk politi. Han skal ha truet Australias ambassadør med rakettangrep. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beograd (NTB-AP): Faren til tennisstjernen Jelena Dokic er pågrepet i Serbia for trusler mot Australias ambassadør til landet.

Damir Dokic skal ha ringt ambassaden og truet med å «skyte en rakett» mot ambassadørens bil.

Jelena Dokic har tatt australsk statsborgerskap og har brutt all kontakt med faren, som hun i et intervju med bladet Sport and Style nylig beskyldte for å ha mishandlet henne i oppveksten.

Det er det intervjuet som har opprørt Dokic senior. Til avisen Blic sier han at Jelenas uttalelser er «ledd i vedvarende angrep på meg, med hensikt å ta livet av meg». Damir Dokic, som stadig havnet i bråk den gang han fulgte datteren rundt til turneringer, er ikke blitt mer diplomatisk med alderen.

– Det finnes intet barn som ikke blir slått av foreldrene, og slik var det også med Jelena, uttaler han.

Serbias justisminister sa onsdag at politiet har plikt til å reagere mot enhver trussel mot andre lands diplomater. Han sa at Dokic vil bli avhørt av en dommer.

Jelena Dokic har vunnet fem WTA-turneringer og var på sitt beste nummer fire på rankingen i 2002. De siste årene har hun slitt med formen, og hun er nå nummer 74. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus