Skal forsvare seg til seier

<p><strong>Forsvar og angrep:</strong> Alex Ferguson og Manchester United (foran) vil ha forsvaret som prioritet mens Arsene Wenger og Arsenal (bak) vil angripe når lagene i kveld møtes i mesterligaen. (Foto: Scanpix)</p>
Forsvar og angrep: Alex Ferguson og Manchester United (foran) vil ha forsvaret som prioritet mens Arsene Wenger og Arsenal (bak) vil angripe når lagene i kveld møtes i mesterligaen. (Foto: Scanpix)

<pDet viktigste for United blir å holde nullen mot Arsenal. Men Arsene Wenger vil angripe det han kan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På TV

Kampen Manchester United-Arsenal kan du se på Viasat4 med avspark klokken 20.45. Sendingen starter klokken 20.00

Manchester Uniteds mektige manager, Sir Alex Ferguson, vil for en hver pris holde tett bakover når «de røde djevlene» tar i mot Arsenal hjemme i den første kampen i den andre semifinalen i årets mesterliga.

- Begge lag vil være mer påpasselig en vanlig når det kommer til det å slippe inn mål, spesielt på hjemmebane. Det vil være nøkkelen. Vi må vinne uten å slippe inn mål. Jeg vil bli henrykt om vi reiser til Emirates med 1-0 i bagasjen, sier Alex Ferguson før kampen ifølge BBC.

Han er også overbevist om at den hel-engelske semifinalen ikke avgjøres på Old Trafford, men i neste ukes returoppgjør.

Historisk?

Dobbeltoppgjøret mellom United og Arsenal vil være første gang lagene møtes i europacupsammenheng. Ferguson har stor tro på en spennende dyst mellom to gode lag.

- Det er fullt av fantastiske spillere og begge lag spiller god fotball. Jeg håper på en herlig kamp og at vi til slutt vinner.

Dersom United henter hjem mesterligatrofeet den 24. mai i Roma skriver laget fotballhistorie. Det vil være første gang et lag forsvare den gjeve tittelen etter at turneringen skiftet form i 1992. Ifjor slo United Premier League-rival Chelsea i finalen i Moskva - et oppgjør som ble høydramatisk fordi det hele måtte avgjøres på straffespark-konkurranse.

- Det ville vært stort om vi som første lag klarte det. Vi er flinke til å vinne ting for første gang - kanskje det er et godt tegn for oss, mener Ferguson.

Fokus på seg selv

Londonlaget Arsenal ble tidlig hektet av i kampen om ligagullet i England og de forsvant ut av den hjemlige FA-cupen i semifinalen etter å ha tap for Chelsea.

Mesterligaen er manager Arsene Wenger siste mulighet til at laget skal hente sølvtøy til nord-London denne sesongen.

- De nye reglene i moderne fotball betyr at hjemmelaget ofte må være forsiktige mens bortelaget må være aggressive. Derfor tror jeg et bortemål vil være veldig viktig for oss. Vi må ikke tenke for mye på hvilke svakheter United har, men heller fokusere på våre egne styrker.

- Vi er for tiden i god form og det skal vi utnytte, sier Wenger.

Arsenal har hatt en varierende sesong, men har vist imponerende form den siste tiden. 2-0 seieren over Middlesbrough sist søndag var den tjuende kampen på rad at laget unngikk tap i Premier League. Wenger tror den svake sesongstarten har styrket laget.

- Den vanskelige starten tror jeg har gjort sitt til at laget har vokst. Spillerne har blitt mer voksne, de har og blitt mentalt sterkere i løpet av sesongen, sier Wenger.

Vinneren av kampene mellom Manchester United og Arsenal møter vinneren av oppgjørene mellom Barcelona og Chelsea. I går spilte de to lagene 0-0 i første kamp i Spania.

Personvernpolicy