Ingen svakhetstegn fra Nadal

NOK EN POKAL: Rafael Nadal med det synlige beviset på at han vant Barcalona Open søndag. Foto: EPA/Scanpix.
NOK EN POKAL: Rafael Nadal med det synlige beviset på at han vant Barcalona Open søndag. Foto: EPA/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVerdensener Rafael Nadal viser ingen svakhetstegn på favorittunderlaget. Søndag vant han igjen på grus, da han gikk til topps i Barcelona Open.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På hjemmebane slo han sin spanske landsmann David Ferrer i strake sett i finalen. Nadal vant dermed turneringen for femte året på rad, og i år uten å avgi et eneste sett.

Alt ligger an til nok en imponerende grussesong fra verdenseneren. Ferrer var sjanseløs i førstesettet, der Nadal slo seg til en klar 6-2-seier. I annet sett ble det noe jevnere, men Nadal vant likevel greit 7-5.

– Dette er mye større enn en drøm for meg. Jeg hadde aldri forestilt meg å vinne her fem år på rad. Jeg må gratulere David. Selv om det var umulig for ham i dag så har han gjort en fantastisk turnering, sa Nadal.

Spanieren står med bare fire tap på grus siden i 2005. Sist han tapte på underlaget var i annen runde av Roma Masters i fjor. Mandag åpner turneringen i Roma, der Nadal er klar favoritt til å vinne.

Verdenseneren har vært utilnærmelig den siste tiden. Nylig gikk han til topps i Monte Carlo Masters for femte år på rad, og til sommeren håper han å gjøre det samme på Roland Garros i Grand Slam-turneringen French Open. (©NTB)