En varmblods superspiss!

En varmblods superspiss!
En varmblods superspiss!

<pHvis det er noe som tilsvarer Ekebergs ærespris i England, er dagens mann er god kandidat.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ingen kan være i tvil om at Mick Channon var en fremragende fotballspiller. Men noe mer ukjent for oss i Norge er at han etter at skoene ble lagt på hylla også har vist seg som er fremgangsrik hestetrener. Det sies faktisk at navnet hans i i opinionen i England i dag er best kjent som hestetreneren og ikke fotballspilleren, selv om det siste er grunnen til at han får sine linjer her. Oppsiktsvekkende, fotballkarrieren tatt i betraktning.


Det var i Southampton at Mick Channon skapte seg et navn som fotballspiller. I en lang karriere på ”The Dell” oppnådde han evig heltestatus takket være lojalitet, og så mye som 510 kamper og 185 mål. Debuten fant sted i 1966 og den siste opptreden i Soton-trøya fikk han i 1982. Innimellom fikk han også to sesonger for Manchester City på slutten av 70-tallet, og kamper for blant annet Newcastle og Norwich utover 80-tallet.


Southampton var aldri noe stabilt topplag i Channons tid, men yppet seg jevnlig og sjarmerte mange. Best huskes kanskje FA-cupfinalen i 1976 da de som 2. divisjonslag, og en av tidenes ”underdogs”, banket storfavoritt Manchester United 1-0 i finalen, med Channon som anfører i angrepet. For han var virkelig god. 46 ”caps” og 21 mål er intet annet enn imponerende og et bevis for kvalitet, selv om det var langt mellom høydepunktene for et engelsk landslag som i denne perioden verken kvalifiserte seg for VM i 1974 eller 1978. 1975/76-sesogen var et spesielt godt Channon - år på landslaget med 9 mål på 9 kamper.


Men i dag er det altså som hestetrener at han livnærer seg og er kjent. Engasjementet begynte da han var spiller og økte gradvis. Og nå hagler superlativene over Channon hestetreneren for hans makeløse teft og evne til å se og utvikle talent. Uten at dette skal bli noen hestespalte, nevner vi at han per i dag har ansvaret for ca 150 hester, vinner jevnlig de mest kjente løpene og da skal vi huske at hestesport er en stor sport i England!

Vi velger likevel å avslutte med noen ord om fotballspilleren og kommer samtidig med en oppfordring: Gjør som Channon neste gang du scorer et mål og løp med høyre hånd i været i små sirkler. På fagspråket heter varianten " The windmill celebration". Den vil glede mange, ihvertfall for tiden hardt prøvede Southampton - fans!

Personvernpolicy