Niso ba Bryne skrive ulovlige kontrakter

Niso-leder Silje Vaadal (bildet) innrømmer at organisasjonen bevisst la frem et forslag om å gi ulovlige spillerkontraker  til Bryne-spillerne. (Foto: Scanpix)
Niso-leder Silje Vaadal (bildet) innrømmer at organisasjonen bevisst la frem et forslag om å gi ulovlige spillerkontraker  til Bryne-spillerne. (Foto: Scanpix)

<pSpillerorganisasjonen Niso foreslo i forhandlinger med Bryne i vinter avtaler som bryter med fotballens eget regelverk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bryne (NTB): Da Norske idrettsutøveres sentralorganisasjon (Niso) la fram mulige løsninger på den økonomiske krisen i klubben på vegne av spillerne Bryne, foreslo Niso at spillerne skulle skrive under på avtaler som strider mot Norges Fotballforbunds regler, skriver Stavanger Aftenblad på sine nettsider i dag. .

Ifølge avisen foreslo organisasjonen blant annet individuell tilpasning med spesifisering av overgangstak for spillere, noe fotballforbundets regelverk ikke åpner for.

Niso-leder Silje Vaadal bekrefter at organisasjonen kom med avtaleforslag som er i strid med NFFs reglement, men sier det er vanlig forhandlingsstrategi.

– For vår del var ikke dette nødvendig. Vi kunne like gjerne utelatt det punktet, men det var viktig for oss å komme opp med forslag for å finne løsninger i en kritisk situasjon som klubben var havnet i. I slike situasjoner er det aktuelt med individuelle tilpasninger slik at spillerne får noe igjen når de går med på lønnsreduksjon, sier Vaadal.

Administrerende direktør Niels Røine i Norsk Toppfotball reagerer negativt på Nisos forhandlingsmåte og sier det ikke er i orden at organisasjonen opptrer på denne måten.

– I bunn og grunn må Niso forholde seg til de lovene som gjelder, også fotballforbundets eget regelverk, sier Røine.

Silje Vaadal forteller at Niso kommer til å revurdere sin praksis på området og se om det er hensiktsmessig å komme med avtaleforslag som bryter med NFF-regler. (©NTB)

Personvernpolicy