Fotball-Danmark rystes av «Røkke»-sak

<p>I HARDT VÆR: FC Nordsjællands styreformann Allan K. Pedersen må telle på knappene, og kanskje vurdere å levere tilbake fotballklubben.</p>
I HARDT VÆR: FC Nordsjællands styreformann Allan K. Pedersen må telle på knappene, og kanskje vurdere å levere tilbake fotballklubben.

<pFC Nordsjælland gikk på billigsalg - til eieren selv.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FC Nordsjælland får stor spalteplass i danske medier om dagen. Årsaken er at deres rike styreformann, Allan K. Pedersen, for noen måneder siden solgte klubben til seg selv, for en fraksjon av klubbens egentlige verdi, skriver den danske næringslivsavisen Epn.dk.

Klubben har flere «norske» fjes i stallen, som Nicolai Stokholm, Patrice Bernier og Benjamin Kibebe.

Hans ene selskap, AKP Holding, solgte i januar klubben til hans andre selskap, KAP Holding, for 500.000 danske kroner. Deretter gikk AKP Holding konkurs.

Problemet er selvsagt at klubben, som befinner seg på dansk toppnivå, er verdt langt mer. Ifølge revisjonsfirmaet Ernst & Young, som behandler konkursboet, er klubben i realiteten verdt mellom 35 og 36 millioner. De krever at Pedersen leverer tilbake aksjene, eller betaler inn mellomlegget - på 35,3 millioner danske kroner.

Men Pedersen vil ikke svare på beskyldningene eller på spørsmålene om han akter å gi tilbake klubben eller betale inn pengene til konkursboet.

- Hvorfor skulle jeg svare på det? Det gidder jeg ikke bruke tid på, sier han til avisa.

Konkursbestyreren i AKP Holding vurderer nå å kreve tilbake aksjene - om ikke Allan K. Pedersen gidder å ordne opp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus