- Jeg ville ikke ta straffe

<p><strong>AVGJØRELSEN: </strong>Her scorer Phil Jagielka på den avgjørende straffen som sørget for at Everton spiller FA-cup-finalen mot Chelsea den 30. mai. Nå innrømmer Jagielka at han ikke vill ta straffe på Wembley. (Foto: Scanpix)</p>
AVGJØRELSEN: Her scorer Phil Jagielka på den avgjørende straffen som sørget for at Everton spiller FA-cup-finalen mot Chelsea den 30. mai. Nå innrømmer Jagielka at han ikke vill ta straffe på Wembley. (Foto: Scanpix)

<pMen Everton-helt Jagielka hadde trent hele uken fra ellevemeteresmerket.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Phil Jagielka ble den store helten da Everton slo United på straffesparkkonkurranse i semifinalen i FA-cupen på Wembley søndag ettermiddag. Stopperen satte inn Evertons femte og siste straffe, og som sørget for at resultatet til slutt ble 4-2 til de blå fra Liverpool.

I ettertid innrømmer han at han ikke ville ta straffe da det hele skulle avgjøres.

- Jeg stod ikke først i køen og skrek «velg meg, velg me», og jeg skal være såpass ærlig å si at jeg ikke ville ta straffe. Men jeg trente på det hele uken og bommet da ikke én eneste gang, sier Jagielka ifølge Liverpool Daily Post.

Midtstopperen sier ble han litt roligere da det lagets tredje straffe gikk (Phil Neville red. anm.) i mål fra krittmerket.

- Jeg ble oppfordret av støtteapparatet til å ta en straffe. Da vi scoret på vår tredje spøkte jeg med Joleon Lescott om at det hadde vært deilig om det til slutt var jeg som fikk æren av å avgjøre det hele - og vi lo godt av det. Det var nok bare fordi vi var så nervøse, fortsatte «Jags».

Les også: Everton klare for Wembley

- Var borti

Kampen vil skrive seg inn i historiebøkene som alt annet enn en sjanserik affære. Etter 120 minutters spill stod det 0-0, men Manchester United ble trolig snytt for en gylden mulighet til avansement midtveis i andre ordinære omgang. Også da var Jagielka involvert.

Uniteds unggutt Danny Welbeck dro seg elegant inn i Evertons straffefelt og ble lagt i bakken etter en duell med den ferske engelske landslagsstopperen. Jagielka mener dommeren godt kunne blåst på situasjonen.

- Jeg var borti ham, men jeg vet ikke hvor mye det hadde å si for at han falt. Men trolig så var jeg heldig som unngikk straffe imot.

Personvernpolicy