George Armstrong

George Armstrong
George Armstrong
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pGeorge Armstrong var Arsenals superving på 60- og 70-tallet, og faktisk har han vært innom Norge en tur også.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

”Geordie” Armstrong debuterte for The Gunners allerede i 1962, bare 17 år gammel, og skulle få en lang karriere i Arsenal.

Han var en underholdende spiller som terroriserte backer på Highburys langsider. Han kunne spille på begge kanter i og med at han var god med både høyre og venstre bein, og han slo glimrende crossballer, innlegg og hjørnespark.

Det var særlig hans stabile form og evne til å holde seg skadefri, som gjorde ham så verdifull for Arsenal. Totalt fikk han med seg 621 kamper for Arsenal, en rekord han hadde for klubben inntil David O’Leary og Tony Adams senere smadret den. I The Double-sesongen i 1971 var han ever-present på laget og var nest sist på mange mål for storlaget.

I 1977 surnet forholdet til Arsenals nye manager Terry Neill og han gikk da til gamle kompis Frank McLintocks Leicester. Oppholdet var ikke vellykket. Armstrong var over middagshøyden og Leicester rykket ned. Etter en sesong i Leicester fikk han noen kamper for Stockport før han la opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et merkelig faktum er at George ikke fikk noen landkamper for England. For en klassespiller på et av Englands beste lag og udiskutabelt en av England beste vinger, skulle man tro at en landskamp skulle være innen rekkevidde. Årsaken var nok at Sir Alf Ramsey ikke var noen tilhenger av tradisjonelt vingspill og foretrakk spillere som som var defensivt sterkere, f.eks. Martin Peters. Men han var i godt selskap – Howard Kendall, Billy Bonds og Jimmy Greenhoff er glimrende spillere uten landskamper som Foppallkortet tidligere har trukket frem.

I likhet med Bryan King som vi presenterte for fjorten dager siden, havnet også Armstrong i Norge, nærmere bestemt som trener i Mjølner i1980. Etter Norgesoppholdet som varte i ca. ett år, dro han til Kuwait og trente landslaget der nede før han flyttet hjem til England rett før 1. gulfkrig brøt ut. George Graham hentet ham til trenerapparatet i Arsenal, og han der ble han frem til sin altfor tidlige død i 2000, bare 56 år gammel.