Er dommeren United-fan?

Evertons manager David Moyes ble spurt om han trodde søndagens oppnevnte dommer Mike Riley (bildet) er United-fan. Han håer pressen tar dette opp med det engelske fotballforbundet. (Foto: Scanpix)
Evertons manager David Moyes ble spurt om han trodde søndagens oppnevnte dommer Mike Riley (bildet) er United-fan. Han håer pressen tar dette opp med det engelske fotballforbundet. (Foto: Scanpix)

<pEngelsk presse dro opp spørsmålet i forkant av FA-semien United-Everton.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstkommende søndag møtes Manchester United og Everton i den engelske FA-cupens semifinale og i utgangspunktet var det Steve Bennett som skulle lede oppgjøret på Wembley i London.

Da Evertons manager David Moyes skulle uttale seg til pressen om dommerbyttet ble han spurt om hvorvidt han trodde Riley er United-fan. Han kom da med følgende uttalelse.

- En journalist spurte meg om Mike Riley er United-fan. Jeg synes dette er noe dere bør ta opp med FA (det engelske fotballforbundet journ. anm.), skriver Evertons offisielle hjemmeside. Og fortsatte.

Evertons manager før FA-semien mot Manchester United. (Foto: Scanpix)Evertons manager før FA-semien mot Manchester United. (Foto: Scanpix)

- Dersom dere fra pressen påstår dette så får man håpe at FA tar tak i det.

Moyes fortsatte med å si at han generelt var fornøyd med den engelske dommerstanden, men han la ikke skjul på «de fire stores» påvirkning i visse kamper.

- Jeg synes dommerne er veldig ærlige og prøver etter beste evne å ta det rette valgene. Men jeg tror de kan bli påvirket i visse kamper, det har jeg selv opplevd i kamper jeg nylig har vært involvert i.

Moyes sikter muligens til flere kontroversielle situasjoner der hans lag er blitt offer for feilaktige dommeravgjørelser. Blant dem Tim Cahills direkte røde kort mot Liverpool i 0-2-tapet i begynnelsen av sesongen. Også den gang var Riley dommer.

Riley har i flere kamper denne sesongen fått hard medfart i pressen etter kontroversielle avgjørelser. Han har så langt denne sesongen delt ut 112 gule- og seks røde kort på totalt 29 kamper.

Lørdag møtes Arsenal og Chelsea til den første av de to semifinalene på Wembley. Finalen spilles på samme arena lørdag den 30. mai, helgen etter ligaavslutningen i den engelske Premier League.

Personvernpolicy