Tidenes kamp i London

Didier Drogba og Chelsea snudde kampen i andre omgang mot Liverpool og tok seg videre til semifinalen i mesterligaen. (Foto: Scanpix)

<pVerden har trolig aldri sett maken til fotballkamp da Chelsea møtte Liverpool i mesterligaen. </p

Kampfakta

Chelsea (England) – Liverpool (England) 4-4 (0-2)

Sammenlagt 7-5

Mål: 0-1 Fabio Aurelio (19), 0-2 Xabi Alonso (str. 28), 1-2 Didier Drogba (51), 2-2 Alex (57), 3-2 Frank Lampard (76), 3-3 Lucas (81), 3-4 Dirk Kuyt (83), 4-4 Lampard (89).

48.286 tilskuere.

Sjelden har verden sett en mer dramatisk fotballkamp enn den som ble spilt i London i kveld.

Åtte mål, bøttevis med store sjanser - i tillegg til målene - og keepertabber, var beholdningen etter 90 minutter med mesterligafotball på Stamford Bridge tirsdag kveld.

Etter det svært så dramatiske oppgjøret var det til slutt Chelsea som kunne dra et lettelsens sukk. Kampen endte 4-4, og med 3-1 fra første kamp gikk Chelsea videre med 7-5 sammenlagt mot Premier League-rival Liverpool.

Tok lett på oppgaven

Det så svært stygt ut for hjemmelaget Chelsea da 45 minutter av mesterligaens kvartfinaleretur var unnagjort, men takket være en forrykende start på andre omgang er det londonlaget som blir å se i semifinalen om to uker.

Det kunne det virke som om londonerne tok lett på oppgaven da den spanske dommeren Luis Medina Cantalejo blåste i gang oppgjøret.

Men Chelseas mektige eier, den russiske milliardæren Roman Abramaovitsj, kan takke den notoriske måljegeren Didier Drogba, midtstopper Alex og midtbanegeneral Frank Lampard for at klubben fortsatt har mulighet til å vinne den gjeve europacupen.

Aggressive

Det startet på verst tenkelig måte for Chelsea. Laget ble fra første spark på ballen tatt på senga av et aggressivt bortelag.

Liverpool ledet 2-0 til pause, men det burde vært mer. Fernando Torres bommet på en eventyrlig mulighet etter 13 minutters spill. Nesten alene med Peter Cech i Chelsea-målet satte spanjolen ballen utenfor.

Men de røde skulle ta ledelsen like etterpå. Liverpool fikk tildelt et frispark på vel 25 meter, skrått på mål. Keeper Cech gamblet på at ballen skulle bli slått inn i feltet noe frisparkskytter Fabio Aurelio fikk med seg. Han tok et kort tilløp og banket ballen inn i det nærmeste hjørnet. Målet var av den flaue sorten for den tsjekkiske sisteskansen.

Liverpools andre scoring for kvelden kom på straffespark. Xabi Alonso ble holdt inne i Chelseas straffefelt og dommeren pekte korrekt på ellevemetersmerket. Nevnte Alonso feilet ikke og banket ballen i nettet.

Perler

Men så møtte et Liverpool, uten viktige Steven Gerrard i lagoppstillingen, veggen.

Men bare for en stakket stund

Kun seks minutter ut i andre omgang sørget Didier Drogba for at det ble stille blant Liverpool-fansen. Spisskollega Nicolas Anelka raidet nedover høyrekanten og slo et hardt og presist innlegg foran mål. På første stolpe møtte Droga ballen og styrte den inn via hanskene til Reina i Liverpools mål. TV-bildene viste at Reina burde ha avverget scoringen - en tabbe av den spanske målvakten.

Utligningen til 2-2 kom seks minutter senere. Chelsea fikk frispark på vel 20 meter og brassen Alex bare blåste ballen i nettet bak en forfjamset Reina i Liverpools mål. Ballen gikk like til side for målvakt Reina, men skuddet var så hardt at man ikke kan laste ham for scoringen.

Snudde igjen

Alle trodde at det hele var over da Frank Lampard ikke lenge etter satte inn 3-2 til Chelsea, men Liverpool klarte på nærmest uforklarlig vis å snu kampen på nytt.

Mål av Lucas og Kuyt førte Liverpool nok en gang opp i ledelsen, 4-3 var stillingen da åtte minutter gjenstod av kampen. Laget trengte da bare én scoring for å avansere på bortemålsregelen.

Liverpool trykket på for den siste goalen, men ett minutt før ordinær tid ble Frank Lampard tomålsscorer da han puttet ballen i nettet etter en pasning av Nicolas Anelka.

Chelsea møter Barcelona til den ene av to forestående semifinaler i slutten av april og begynnelsen av mai. Den spanske storheten spilte 1-1 borte mot tyske Bayern München, og med 4-0 fra første kamp var det aldri noen tvil om hvilket lag som ville avansere fra kveldens andre kvartfinale.

I morgen er det klart for kampene Manchester United og Porto i Portugal (2-2 i første kamp) samt Arsenal-Villareal i London (1-1 i første kamp).