Tettey avgjorde mot Start

START-PROBLEMER: Til tross for ledelse, og en mann mer på banen gikk det ikke Starts vei. Foto: Scanpix.

<pRosenborg kjempet hardt for å komme tilbake fra 0-1 mot Start med ti mann på banen. Da steg Alexander Tettey fram og sikret seier med sitt tredje mål på fire kamper.</p

Midtbanekrigeren er blitt hyllet for sitt talent, men målferdighetene har ikke alltid fått ros. Sammen med makkeren Per Ciljan Skjelbred har Tettey fått mye kritikk for manglende målteft.

Men det gjelder ikke Tettey anno 2009. På fire kamper er han blitt trønderklubbens toppscorer med tre mål. Onsdag var det nettopp han som sikret seieren da Rosenborg sjokkerte med å vende 0-1 til 2-1 med ti mann mot Start.

Sørlandsklubben fikk en knallstart på eget gress. Etter å ha presset Rosenborg tilbake på banen i 23 minutter, men uten å klare å konvertere sjansene til mål, fikk Start hjelpen de trengte.

Klønete viljehands

Mikael Lustig viste seg fram med en klønete viljehands på femmeteren, og ble sendt i garderoben med rødt kort. Start-kaptein Geir Ludvig Fevang var sikkerheten selv fra straffemerket.

Med 1-0 og overtall skulle Start bare ro ledelsen i havn. Men det viste seg å være vanskelig. Effektiviteten var ikke på topp hos de gulkledde, mens Rosenborg etter hvilen viste fram hvilken dødelig effektivitet trønderklubben kan ha når den vil.

I annen omgang tok Rosenborg-spillerne nemlig mer og mer kontroll over kampen. 20 minutter før full tid fikk de uttelling. Etter et flott angrep, med en rekke pasninger, fyrte Rada Prica av. Skuddet gikk via en uheldig Fevang og i mål.

Skuddtrening neste

Mens Start-spillerne ennå prøvde å komme seg over sjokket, fikk gjestene blod på tann. Med ti minutter igjen å spille kom Alexander Tettey plutselig alene gjennom. Midtbanespilleren gjorde ingen feil og satte ballen mellom beina til Kenneth Høie.

Dermed kan Rosenborg gå inn i påsken med tabelltopp og en god følelse, mens Start-spillerne nok bør bruke pausen på å stille inn skuddsiktet. Sørlendingene hadde nemlig et hav av sjanser foran egne supportere.

Men det var bare fra straffemerket det ville seg. (©NTB)