Boasson Hagen seiret i klassiker

CHAMPAGNE: Feiringen var det ingenting å si på. Foto: Scanpix.
CHAMPAGNE: Feiringen var det ingenting å si på. Foto: Scanpix.

<pSyklisten Edvald Boasson Hagen (21) ble onsdag tidenes annen norske vinner av en klassiker med seier i Gent – Wevelgem.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er proffsyklist Edvald Boasson Hagen
Alder: 21 år (17. mai 1987)
Bosted: Oslo
Lag: Team Columbia (USA)
Klubb: Lillehammer
Sivilstand: Samboer
Profesjonell siden 2008.
Meritter:
2009: Seier i Gent – Wevelgem.
2008: 3 etappeseirer og sprinttrøya i Tour of Britain, 1 etappeseier i Eneco Tour, 1 etappeseier i Criterium International, seier i GP de Denain. (©NTB)

Nordmannen nedkjempet hviterussiske Aleksander Kutsjinskij i spurten etter 203 kilometer i øsende regnvær. Boasson Hagen og Gabriel Rasch var med et 30-talls ryttere i brudd tidlig i rittet. Men da 35 kilometer gjensto, stakk Boasson Hagen og Kutsjinskij ifra og fikk over ett minutts ledelse.

På oppløpet åpnet nordmannen spurten og tråkket hviterusseren i Liquigas-laget rett av bakhjulet.

Edvald Boasson Hagen er sesongens desidert yngste vinner av et verdenstourritt. Han har to annen- og en tredjeplass å se tilbake på tidligere i år. 21-åringen, som fyller 22 på Norges nasjonaldag, ble profesjonell syklist før fjorårssesongen.

Thor Hushovd (31) var fra før eneste norske klassikervinner i sykkelsporten. Han vant nettopp Gent – Wevelgem i 2006. En klassikerseier i sykkelsporten er svært gjevt og helt på høyde med etappeseier i Tour de France. (©NTB)

Personvernpolicy