Meny

Boasson Hagen seiret i klassiker

CHAMPAGNE: Feiringen var det ingenting å si på. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syklisten Edvald Boasson Hagen (21) ble onsdag tidenes annen norske vinner av en klassiker med seier i Gent – Wevelgem.

Dette er proffsyklist Edvald Boasson Hagen
Alder: 21 år (17. mai 1987)
Bosted: Oslo
Lag: Team Columbia (USA)
Klubb: Lillehammer
Sivilstand: Samboer
Profesjonell siden 2008.
Meritter:
2009: Seier i Gent – Wevelgem.
2008: 3 etappeseirer og sprinttrøya i Tour of Britain, 1 etappeseier i Eneco Tour, 1 etappeseier i Criterium International, seier i GP de Denain. (©NTB)

Nordmannen nedkjempet hviterussiske Aleksander Kutsjinskij i spurten etter 203 kilometer i øsende regnvær. Boasson Hagen og Gabriel Rasch var med et 30-talls ryttere i brudd tidlig i rittet. Men da 35 kilometer gjensto, stakk Boasson Hagen og Kutsjinskij ifra og fikk over ett minutts ledelse.

På oppløpet åpnet nordmannen spurten og tråkket hviterusseren i Liquigas-laget rett av bakhjulet.

Edvald Boasson Hagen er sesongens desidert yngste vinner av et verdenstourritt. Han har to annen- og en tredjeplass å se tilbake på tidligere i år. 21-åringen, som fyller 22 på Norges nasjonaldag, ble profesjonell syklist før fjorårssesongen.

Thor Hushovd (31) var fra før eneste norske klassikervinner i sykkelsporten. Han vant nettopp Gent – Wevelgem i 2006. En klassikerseier i sykkelsporten er svært gjevt og helt på høyde med etappeseier i Tour de France. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus