Meny

Frykter Petter har lungeskade

KYPROS: Det var under rallyet på Kypros at Petter Solberg fikk legionellabakterier i kroppen. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leger ved sykehuset i Monaco frykter at Petter Solberg (34) har skadet lungene etter at nordmannen fikk i seg legionellabakterier.

– Jeg er litt engstelig, men føler at jeg er i de beste hender i Monaco. Jeg skal tilbake til sykehuset fredag for å ta røntgenbilder av lungene og nye blodprøver, sier Petter Solberg til NTB.

Trolig var det på Kypros forrige helg at rallystjernen fikk i seg legionellabakterier. Etter å ha ligget syk hele forrige uke, valgte 34-åringen likevel å kjøre Rally Portugal.

Flere dager gikk før svarene på de første blodprøvene kom og legen til Citroën-laget satte Solberg på antibiotikakur. Leger ved sykehuset i Monaco frykter at det gikk for lang tid før nordmannen fikk riktig medisinering og at det kan ha skadet lungene til Petter Solberg.

Lillebror Solberg fullførte med stil og til fjerdeplass i VM-runden, men var slått fullstendig ut etter sykehusbesøket mandag. I tillegg til legionellabakterier, er rallystjernen rammet av virus og kraftig forkjølelse.

Neste VM-runde i rally finner sted i Argentina 24.- 26. april.

– Jeg nekter å stå over den runden. Hvordan sykdommen utvikler seg, aner jeg ikke, men det motiverer meg å tenke på neste rally, og jeg skal gjøre alt for å bli frisk innen det.

Legionella-bakterier kan i verste fall utvikle den såkalte legionærsyken, som arter seg som en alvorlig lungebetennelse med høy dødelighet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus