Klar seier til Tromsø

<pMorten Moldskred var den store forskjellen på Vålerenga og Tromsø mandag kveld.</p

En jevnspilt kamp endte med et ganske flatterende resultat for Tromsø. Vålerenga ble ikke, som sifrene tilsier det, utspilt i denne kampen, men en rekke av deres nøkkelspillere viste at toppformen ligger langt unna.

Den store forskjellen i denne kampen lå i Tromsøs Morten Moldskred. Spissen herjet tidvis med Vålerengas forsvar, og lå hele tiden og truet offsidelinjen.

Hans to mål viste seg også til slutt å være avgjørende for kamputfallet. Sigurd Rushfeldt og Lars Iver Strand, på utlån fra Vålerenga, scoret de to andre målene for Tromsø.

Martin Andresen og Daniel Fredheim Holm nettet for Vålerenga, og bidro begge med solid innsats. Likevel var ikke innsats nok til å fravriste Tromsø denne seieren.

2-0 etter 18 min

Etter bare åtte minutter gikk Tromsø opp i ledelsen på Ullevål. André Muri gikk overraskende nesten ned i knestående da en Tromsø-spiller slo ballen rett mot ham.

Morten Moldskred utnyttet dette, løp på innsiden og fra en snublende VIF-stopper. Og selv om Moldskred traff ballen delvis med leggen da han skjøt, gikk den inn i mål bak Troy Perkins.

Da Sigurd Rushfeldt la på til 2-0 etter 18 minutter virket løpet kjørt. Målet kom etter en corner, der ballen spratt inn i feltet til Vålerenga. På bakerste stolpe kom TIL-veteranen stormende, og satt ballen i nettaket med kneet.

Mens Tromsø scoret på sine to første sjanser, hadde Vålerenga også flere gode muligheter i første omgang, inkludert en heading i stolpen fra Daniel Fredheim Holm. Men Oslo-laget var langt mindre effektive.

Treneren reduserte

Tromsø bare fortsatt å kjøre etter den tidlige ledelsen. Det tredje målet kom etter et nydelig frispark fra Morten Moldskred, hans andre mål for dagen. Frisparket, noen meter utenfor 16-meteren, kom etter forferdelig spill av Vålerenga, der Erik Hagen rev ned Moldskred.

Vålerenga reduserte først etter 45 minutter da Martin Andresen knallet til på direkten etter en dårlig klarering fra Tromsø-forsvaret.

Flotte scoringer

Etter pause kjempet Vålerenga seg inn i kampen på en flott måte, men forsvaret viste fortsatt svakhetstegn når Tromsø kom på kontringer. Spesielt samhandlingen mellom stopperne Muri og Hagen var dårlig.

Og det skulle straffe seg. Lars Iver Strand la på til 1-4 etter 61 minutter. Etter klabb og babb i feltet, der VIF-keeper Troy Perkins skulle hatt kontroll på ballen, men hvor Muri i stedet forsøkte å klarere. Så dukket Strand opp på bakerste stolpe, tok ned ballen, og kontrollerte den i mål.

Den siste scoringen kom etter 72 minutter. Daniel Fredheim Holm headet ballen i mål etter innlegg fra Dos Santos. Nærmere kom ikke Oslo-laget som nå ligger sist på tabellen med ett fattig poeng og 3-8 i målforskjell. TIL ligger på åttendeplass med fire poeng.