Misfornøyd Drillo skroter 4-4-2

<p><span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">TILBAKE TIL 4-5-1:</span> Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen så Norge slite med Finland i 4-4-2-formasjonen. Han varsler endring i VM-kvalifiseringskampene mot Makedonia og Nederland i sommer. (Foto: Scanpix)</p>
TILBAKE TIL 4-5-1: Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen så Norge slite med Finland i 4-4-2-formasjonen. Han varsler endring i VM-kvalifiseringskampene mot Makedonia og Nederland i sommer. (Foto: Scanpix)

<pI VM-kvalifiseringskampene i sommer er det kun 4-5-1 som gjelder.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SPILLERBØRS

Jon Knudsen 5

Jon Inge Høiland 5

Tore Reginiussen 4

Brede Hangeland 5

John Arne Riise 5

Daniel Braaten 4

Bjørn Helge Riise 6

Christian Grindheim 5

Morten Gamst Pedersen 5

Thorstein Helstad 3

John Carew 4

-----

Mohammed Abdellaoue 4

(Jan Gunnar Solli, Alexander Tettey og Martin Andresen spilte for lite til å bli vurdert)

-----

Vurdert av Eirik Ristebråten og Geir Råve.

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Norge–Finland 3–2.

Morten Gamst Pedersen avgjorde en utrolig overtidsthriller med sin nydelige volleyscoring, og sikret Norge 3–2-seier over Finland.

– Alt i alt sitter jeg her og er ikke så veldig happy, selv om vi vant 3-2, sa landslagssjef Egil Drillo Olsen på pressekonferansen etter kampen.

Det var ikke vanskelig å forstå. Norge spilte ingen stor kamp, og slet spesielt tidlig i kampen.

Nordmennene slapp gjestene til totalt ni sjanser. Det er et tall Drillo nødig vil assosieres med.

– Det var veldig, veldig spesielt. Men det ga oss noen svar, i den grad vi har vurdert 4-4-2 mot vanskeligere motstand: Det frister ikke til gjentagelse mot sterke motstandere på bortebane, sa Drillo på pressekonferansen etter kampen.

Les også: Gamst brøt nesten sammen

Har bestemt seg

4-5-1-formasjonen har stått som et av symbolene på Drillo-epoken med landslaget på 90-tallet. I dag forsøkte han 4-4-2 fra start, med sikte på å «gå rett i strupen på Finland».

Det gikk slett ikke etter planen. Norge slet med de finske overgangene, og bare i løpet de første minuttene av kampen hadde finnene skapt flere gode muligheter.

Etterpå konkluderte Drillo slik, med tanke på VM-kvalifiseringskampene borte mot Makedonia og Nederland i juni:

– Det betyr at det blir 4–5–1 i de to kvalikkampene, sier han.

Fotballprofessoren var mer fornøyd med resultatet enn med det norske spillet på Ullevaal, og snakket om ujevne prestasjoner både hos enkeltspillere og laget som helhet. Men han var fornøyd med innsatsen.

– Det var mye som ikke funket, men gutsen og viljen var der, og spillerne skal ha ære for at vi vinner likevel, sa han.

Makedonia-kampen: – Begge må vinne

Nederland banket Makedonia 4–0 i kveld i Norges VM-kvalifiseringsgruppe, mens Skottland slo Island 2–1. Nederland er praktisk talt klare for VM. I kampen om andreplassen blir møtet mellom Makedonia og Norge 6. juni første avgjørende kamp.

– Vi får en kamp mot Makedonia som ligner på at begge lag må vinne for ikke å bli hekta av, sier Drillo.

Etter 1–0 over Tyskland, 1–2 for Sør-Afrika og 3–2 over Finland sitter Drillo igjen med følgende svar før kvalifiseringskampene:

– Når det gjelder form og spillemåte, er jeg ganske sikker. Når det gjelder lag, er jeg mer usikker – naturlig nok når det er såpass lenge igjen til kampene.

Hva tror du, har fotballprofessoren rett i taktikkvalget for det norske landslaget? Kom gjerne med dine "ekspertuttalelser" i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy