Spurtslo kongen på målstreken

<p>Ole Einar Bjørndalen måtte se seg slått av Emil Hegle Svendsen i dagens jaktstart. Foto: Scanpix</p>
Ole Einar Bjørndalen måtte se seg slått av Emil Hegle Svendsen i dagens jaktstart. Foto: Scanpix

<pKronprinsen spurtslo kongen på målstreken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Khanty Mansijsk, Russland (NTB): Emil Hegle Svendsen vant jaktstarten i verdenscupen i skiskyting på 12,5 km lørdag. Ole Einar Bjørndalen tok 2.-plassen.

Bjørndalen jaktet sin 90. seier i verdenscupen. Han var med i teten hele tiden sammen med Emil Hegle Svendsen. De to sto sammen på siste stående skyting, pådro seg et bom hver, og gikk sammen ut på sisterunden med Bjørndalen noen centimeter foran.

Bjørndalen var offensiv på sisterunden og prøvde flere ganger å gå fra Hegle Svendsen, men unggutten hang på. De kom sammen inn på oppløpet, og der var Hegle Svendsen den beste. Han vant med noen få centimetere.

– Han slo meg, men det kan ikke ha vært med mye, slo Ole Einar Bjørndalen fast i et intervju med NRK like etter løpet.

– Det var trå snø i dag, så det gjaldt å spare på kreftene. Jeg prøvde å få noen meter på ham på den siste runden, men han hengte seg på, og i spurten hadde jeg ikke mer å gi, sa Bjørndalen.

En feilstart med Ole Einar i fokus gjorde at hele løpet måtte utsettes noen minutter, men Bjørndalen sa at det ikke gjorde noe for ham, selv om han måtte gå noen hundre meter før han ble kalt tilbake.

– Selv om jeg fikk et bom på siste stående er skyteformen god. Derfor gleder jeg meg til den avsluttende fellesstarten søndag, sa Bjørndalen som også gikk til topps i verdenscupen i jaktstart.

Emil Hegle Svendsen vant karrierens 11. verdenscupseier i russiske Khanty Mansijsk lørdag. (©NTB)

Personvernpolicy