Åpningen snødde bort

Orienteringsfolket, her representert ved Anne Margrethe Hausken, måtte utsette sesongstarten på grunn av snøen som falt i natt. (Foto: Scanpix)
Orienteringsfolket, her representert ved Anne Margrethe Hausken, måtte utsette sesongstarten på grunn av snøen som falt i natt. (Foto: Scanpix)

<pDen planlagte orienteringsåpningen på Østlandet snødde bokstavelig talt bort i natt. Også flere andre løp er avlyst.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): 30 cm nysnø i Vestfold sørget for at orienteringsløperne på Østlandet må smøre seg med tålmodighet før de kan starte sin kamp om å finne postene i skogen. Den enorme snømengden gjør det umulig for arrangørene Larvik- og Sandefjord Orienteringsklubb å få gjennomført nattløp fredag kveld og Vestfold 2-dagers lørdag og søndag.

I tillegg til de tre løpene i Vestfold, avlyste Fredrikstad sine to løp sist helg. Nattløpet i Moss den 31. mars er utsatt til høsten, mens Tyrinatta på Ringerike den 1. april er flyttet til 15. april.

Det blir ingen store terminfestede løp på Østlandet før i slutten av april.

– Gledelig nok er det barmark i Rogaland og på Vestlandet. Derfor går helgens åpning på Stord og neste helgs åpning for eliten definitivt som planlagt, sier arrangementsutvikler Jørn Sundby i Norges Orienteringsforbund. (©NTB)

Personvernpolicy