Klitsjko stoppet Gomez

TKO: Vitalij Klitsjko vant på teknisk knockout i 9. runde mot Juan Carlos Gomez. Foto: Scanpix.
TKO: Vitalij Klitsjko vant på teknisk knockout i 9. runde mot Juan Carlos Gomez. Foto: Scanpix.

<pVitalij Klitsjko forsvarte WBC-tittelen i tungvektsboksing ved å stoppe eksilcubaneren Juan Carlos Gomez i 9. runde lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 37-årige ukraineren ble utropt til vinner på teknisk knockout. Det var hans annen seierskamp etter fire års skadebetinget pause fra proffboksingen.

Klitsjko takket 12.500 tilskuere for støtten og roste motstanderen, hans tidligere sparringpartner, som ga ham frisk kamp så lenge kreftene holdt.

– Jeg kjenner ham godt, og jeg visste at han er en bokser i verdensklasser. Jeg sa før kampen at det ikke kom til å bli lett, sa han.

Med lav guard ville Klitsjko lokke Gomez til å åpne seg, og han påførte tidlig utfordreren et blødende sår ved høyre øye. Fra sjette runde var det tydelig at den offensivt innstilte Gomez var sliten.

Hektisk

Klitsjko pådro seg også et kutt som blødde mye, men kuttet i pannen så ikke ut til å plage ham særlig.

I 7. runde ble Gomez slått ned for første gang med en rett høyre. Gomez var tydelig rystet, og Klitsjko gikk etter avgjørelse, men utfordreren greide seg runden ut.

– Boksingen min ble litt for hektisk. Jeg ville avgjøre kampen tidligere, men jeg traff ham ikke nok, sa Klitsjko.

I 9. runde måtte Gomez i gulvet igjen. Han greide å reise seg, men var mer eller mindre forsvarsløs. Dermed grep ringdommeren inn og stoppet kampen.

I retten

Klitsjko tok sin 37. seier på 39 proffkamper. Gomez bokset sin 47. proffkamp og fikk tap nummer to. Han mislyktes i forsøket på å bli første tungvektsmester fra Cuba.

Klitsjko sier at han ønsker å møte russiske Nikolaj Valujev, som er WBA-mester. Men hans neste kamp kan foregå i rettssalen når han kjemper mot WBC for retten til å velge motstander selv.

Forbundet vil nemlig tvinge ham til nok en obligatorisk tittelkamp mot tidligere mester Oleg Maskajev. (©NTB)

Personvernpolicy