Medaljen glapp

<strong>TRØST:</strong> Marthe Kristoffersen får trøst av Kristin Størmer Steira etter stafetten. Foto: Scanpix
TRØST: Marthe Kristoffersen får trøst av Kristin Størmer Steira etter stafetten. Foto: Scanpix

<pNorge mistet medaljen på oppløpet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIBEREC (NTB): Den norske junioren Marthe Kristoffersen tapte medaljekampen inne på skistadion på 4 x 5 kilometer stafett i VM på ski torsdag.

Mens finnene jublet over gullet, lå den norske jenta gråtende i snøen. Hun lå an til sølv, men stivnet og tapte for jagende Tyskland og Sverige inne på stadion.

VM-dronningen. Aino-Kaisa Saarinen, hentet fort inn det norske forspranget på 8,2 sekunder ut på siste etappe. Hun tok sin tredje gullmedalje så langt i mesterskapet.

– Jeg fryktelig skuffet. Dette skulle bli min store drøm. Jeg prøvde å gå godt på ski, men ble nok noe stresset. Jeg hadde ingen god dag, men visste ikke at de var så nær. De tok meg litt på senga, sa 18-åringen tappert til NRK noen minutter etter målgang.

– Vi skal støtte henne utover dagen, sa Marit Bjørgen, som takket for seg i VM med å gå første etappe for Norge. Der tapte hun noen sekunder.

Imponerende Steira

– Jeg gikk ned i kjelleren og hadde ikke mer å gi, sa hun til NRK. Hun ble slått av 8,7 sekunder av Pirjo Muranen.

Therese Johaug tapte enda mer på den andre klassiske etappen.

– Likevel er jeg fornøyd med etappen. Det ble tungt mot slutten, men jeg gikk mot Virpi Kuitunen, verdens beste klassiske løper, sa Johaug til NRK.

Kristin Størmer Steira ble Norges store løper torsdag, og hun viste seg fram som en av de store favorittene på tremila senere i mesterskapet.

Størmer Steira brakte Norge inn i stafetten igjen etter at Virpi Kuitunen hadde knust Therese Johaug på andre etappe.

Størmer Steira hentet inn 31,8 sekunder på Riita-Liisa Roponen. Deretter gikk hun fra den finske jenta med åtte sekunder.

-Bare et skirenn

– Jeg gleder meg til den distansen som jeg har siktet meg inn mot, sa Størmer Steira, som var en av mange som trøstet Kristoffersen etter løpet.

– Dette kan skje, men heldigvis var det bare et skirenn. Hun gjorde sitt beste, sa Størmer Steira til NRK.

De norske jentene var samstemte i at de skulle ta vare på den norske juniorløperen de neste dagene.

Personvernpolicy