Burde vunnet mer

<p><strong>AVGJØRELSEN:</strong> Didier Drogba sørger her for at Chelsea har et lite forsprang før returkampen på Stadio Delle Alpi i Torino om to uker. (Foto: Scanpix </p>
AVGJØRELSEN: Didier Drogba sørger her for at Chelsea har et lite forsprang før returkampen på Stadio Delle Alpi i Torino om to uker. (Foto: Scanpix

<pChelsea sløste med sjansene hjemme mot Juventus, men kapret en viktig sier før returen i Torino om to uker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kveldens resultater i mesterligaen

Real Madrid-Liverpool 0-1

Chelsea-Juventus 1-0

Villareal-Panathinaikos 1-1

Sporting-Bayern München 0-5

London (NTB-Reuters): Akkurat som London-nabo Arsenal tirsdag, dominerte Chelsea sin åttedelsfinale mot italiensk motstand. Akkurat som Arsenal sløste blåtrøyene med sjansene, og det kan bli kostbart når returkampen spilles i Italia.

Drogba har fått en ny vår siden Guus Hiddink overtok som manager. Ivorianeren avsluttet med scoring da landsmannen Salomon Kalou spilte ham gjennom i det 12. minutt.

Senere i kampen misset Drogba flere store sjanser. Tre ganger var han nær scoring med hodet, men han avsluttet ikke godt nok.

Mens Drogba har blomstret igjen under Hiddink, er Nicolas Anelka – som scoret 21 ganger før Luiz Felipe Scolari ble sparket – skjøvet ut på siden. Han var anonym og lite farlig onsdag.

Fornøyd

Frank Lampard storspilte på midtbanen i første omgang, da Chelsea skapte mye, men hjemmelaget greide ikke å følge opp etter pause.

– Vi skapte sjanser nok til å få flere enn ett mål, men det var veldig viktig at vi ikke slapp inn mål på hjemmebane, sa Lampard til Sky Sports.

– Juventus er et topplag. Vi spilte ikke vår beste kamp, men vi spilte bra, og vi fikk et godt resultat. Vi vet også at vi kan skape problemer for dem i bortekampen.

Hyllet

Med tidligere Chelsea-manager Claudio Ranieri på trenerbenken fikk Juventus bedre kontroll i annen omgang og sikret seg et brukbart utgangspunkt foran returkampen.

Ranieri ble møtt med stående applaus fra Chelsea-tilhengerne, som ikke likte måten han ble sparket på for fem år siden. Det ble på mange måter hans høydepunkt for kvelden, for laget hans skapte ikke stort.

Juventus sliter tradisjonelt mot engelske klubber og har nå 11 tap og bare to seirer på engelsk jord. Hjemme i Torino kan det bli en helt annen historie. (©NTB)

Personvernpolicy