Meny

Katta i sekken!

Steve Daley

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han huskes best for en astronomisk overgangssum og lever i dag av å le av seg selv.

Ukas navn er blitt svært så dagsaktuell og nevnes i samme åndedrag som Kaka og Robinho. Bortsett fra at de alle tre er fotballspillere, har de det til felles at Manchester City har ønsket deres tjenester så mye at overgangsrekorder måtte knuses. Men mens Kaka forblir i Italia inntil videre, ble både Robinho og vår mann Steve Daley City-spillere.

Selv om brasilianeren Robinho er en dyr herremann hersker det ingen tvil om at han er av ypperste kvalitet. Det samme kan ikke sies om Steve Daley, mannen som faktisk en kort periode var tidenes dyreste engelske spiller da £ 1.437.500 ble sendt sørover til Wolverhampton i september 1979. Da han ble kjøpt var det ingen, absolutt ingen, bortsett fra formann Peter Swales og manager Malcolm Allison, som støttet en slik verdivurdering. For selv om unge Daley gjennom 1970-tallet hadde vist seg som en brukbar offensiv midtbanemann for Wolves, var alle enige om at så god var han ikke!

Så hva er det med Manchester City og penger? Da som nå levde de noe i skyggen av sine mer kjente naboer United. Mange så på kjøpet av Daley som et bevis på at klubben mente alvor og hadde ambisjoner. Men istedet for suksess, ble overgangen og spilleren gjort til latter av alle. Det sies faktisk at Allison egentlig var innstilt på et bud på £400.000 og fikk sjokk da formann Swales fikk sin mann for rekordsummen. Om dette har de alltid kranglet, mens fotballverden har ledd.

Etter to middelmådige sesonger på Maine Road søkte Daley lykken i USA, før han etter hvert returnerte til England og fikk kamper for Burnley og Walsall. Men prislappen ble aldri glemt og da Observer Sport Magazine i 2001 skulle kåre tidenes bomkjøp, "vant" vår mann Steve Daley den kåringen foran størrelser som Gerry Birtles og Stan Collymore.

Mange ville funnet seg et øde sted og ikke kommet tilbake før historien var glemt. Men fotballfolk har god hukommelse og Steve Daley er ikke som andre folk. Derfor tjener han i dag penger på sin historie som en "after dinner speaker", med en solid porsjon selvironi i ryggsekken. Han prøvde også å bli manager, men bortsett fra en ulønnet trenerjobb i Bromsgrove rant alt ut i sanden. Selv sier han at Bromsgrove vel var den eneste av sine klubber som betalte det han var verdt!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus