Overvant vill pipekonsert

<pHåvard Tvedten og Norge overvant både vill makedonsk pipekonsert og tøff VM-motstand lørdag. Etter 29-27-seieren venter verdensmester Tyskland søndag.</p

Zadar (NTB-Espen Hartvig): Tvedten treffer mest av nordmennene i håndball-VM. Han scoret på bestilling igjen. Spania-proffen viste fram godsaker som fikk Makedonia-keeperne helt ut av fatning.

– Det var tøffe tak på banen. Spesielt ute på vingene. Det haglet med små gjenstander fra tribunen. Jeg ble bare truffet i ryggen, sa Tvedten til NTB etter ti mål på 13 skudd. En gang ble han også truffet av en spyttklyse.

Norge rykket etter ti minutter. Uttellingen var på topp. De norske gutta traff på hele 13 av de første 14 skuddene.

Makedonias førstemålvakt holdt helt åpent hus inntil han ble byttet ut på 7-13. På det tidspunktet ledet Steinar Ege (sterk kamp) redningskampen med 8-1.

– Vi spilte veldig, veldig godt i forsvar og kjempet hardt. Vi klarte å spille vårt spill det meste av tiden. Seieren var viktig, men vi tenker ikke på sjansen for en plass i semifinalen. Nå skal vi lade opp til Tyskland søndag, sa Tvedten som er oppe i 33 VM-mål mål denne gangen.

Bjørnsen god

Det jevnet seg mer ut til pause. Norge pådro seg utvisninger (én var helt uforståelig) i hektiske sluttminutter, men ledet 16-13 ved halvtid. Makedonia var på hugget 2. omgang. Det sto 18-17 etter seks minutter før Kristian Kjelling banket inn to norske mål.

Norge var presset igjen på 22-21, men scoret så to raske mål og avgjorde kampen. Lars Erik Bjørnsen hadde en flott dag og scoret flere viktige mål fra høyrekanten.

Det norske laget viste igjen stor vilje og hadde godt forsvarsspill. VMs suverene toppscorer Kiril Lazarov fikk til ganske lite i etablert angrep.

VM tærer på kroppen. Det er nesten ikke hviledager. Alexander Buchmann måtte gi seg under oppvarmingen. Hans venstre akillessene er veldig vond.

Vilt bråk

Mange tusen makedonske tilskuere hadde tatt turen. De laget så mye lyd at hardrockerne i AC/DC får desibelkonkurranse derfra. Norge fikk en forsmak på hva som venter i Skopje i juni. Da møtes lagene i EM-kvalifisering.

Norge har alt å vinne mot Tyskland. Tyskerne har spilt stabilt og godt så langt. Det er likevel ikke en tysk utgave av helt ypperste merke.

Norge fortsetter tirsdag mot Polen. Polakkene fikk sølv for to år siden, men er ikke like gode nå.

I 2005 ble det 7.-plass på Norge i VM. Etter lørdagens seier lever håpet om å kopiere den.

Bjarte Myrhol fikk direkte rødt kort i slutten mot kampen, men nordmennene red stormen av. (©NTB)