Tilbake på pallen

KNALLSTERKT: Andreplassen i dagens super-G er Svindals beste plassering i super-G i østerrikske Kitzbühel. (Foto: Scanpix)
KNALLSTERKT: Andreplassen i dagens super-G er Svindals beste plassering i super-G i østerrikske Kitzbühel. (Foto: Scanpix)

<pAksel Lund Svindal var tilbake på seierspallen da han klarte annenplass i super-G-rennet i Kitzbühel fredag. Klaus Kröll fra Østerrike vant.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kitzbühel (NTB): Svindal kjørte inn til beste tid fra startnummer 20 og så ut til å vinne rennet, men Kröll, som startet som nummer 26, slo ham med 0,22 sekunder. Sveitseren Ambrosi Hoffmann ble nummer tre. Han var 0,39 sekunder bak Kröll.

– Det er fint å være tilbake i toppen. Det føltes godt å se at jeg ledet da jeg kom i mål, sa Svindal til NTB.

Det var Svindals beste plassering i super-G i østerrikske Kitzbühel. I 2005 ble han nummer fem.

Nordmannen kjørte sterkt i midtpartiet i den beryktede løypen, men gjorde en feil mot slutten av løpet som trolig kostet ham seieren.

– Det ble litt mye «Texas» på slutten. Jeg gikk litt for tett på noen porter, sa Svindal.

Med annenplassen viste Norges største alpinhåp at han blir å regne med i VM i Val d’Isère. 26-åringen har slitt den siste tiden, men fredag var han tilbake på seierspallen for første gang siden superhelgen i Beaver Creek i begynnelsen av desember. Han tok også kraftig innpå verdenscupleder Benjamin Raich i sammendraget, østerrikeren kjørte nemlig ut fredag.

Lars Elton Myhre endte på 42.-plass i super-G-rennet.

Personvernpolicy