Tilbake på pallen

KNALLSTERKT: Andreplassen i dagens super-G er Svindals beste plassering i super-G i østerrikske Kitzbühel. (Foto: Scanpix)
KNALLSTERKT: Andreplassen i dagens super-G er Svindals beste plassering i super-G i østerrikske Kitzbühel. (Foto: Scanpix)

<pAksel Lund Svindal var tilbake på seierspallen da han klarte annenplass i super-G-rennet i Kitzbühel fredag. Klaus Kröll fra Østerrike vant.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kitzbühel (NTB): Svindal kjørte inn til beste tid fra startnummer 20 og så ut til å vinne rennet, men Kröll, som startet som nummer 26, slo ham med 0,22 sekunder. Sveitseren Ambrosi Hoffmann ble nummer tre. Han var 0,39 sekunder bak Kröll.

– Det er fint å være tilbake i toppen. Det føltes godt å se at jeg ledet da jeg kom i mål, sa Svindal til NTB.

Det var Svindals beste plassering i super-G i østerrikske Kitzbühel. I 2005 ble han nummer fem.

Nordmannen kjørte sterkt i midtpartiet i den beryktede løypen, men gjorde en feil mot slutten av løpet som trolig kostet ham seieren.

– Det ble litt mye «Texas» på slutten. Jeg gikk litt for tett på noen porter, sa Svindal.

Med annenplassen viste Norges største alpinhåp at han blir å regne med i VM i Val d’Isère. 26-åringen har slitt den siste tiden, men fredag var han tilbake på seierspallen for første gang siden superhelgen i Beaver Creek i begynnelsen av desember. Han tok også kraftig innpå verdenscupleder Benjamin Raich i sammendraget, østerrikeren kjørte nemlig ut fredag.

Lars Elton Myhre endte på 42.-plass i super-G-rennet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus