- Nesten som å oppleve Beaver Creek-fallet om igjen

STYGT: Daniel Albecht falt meget stygt under dagens trening i Kitzbühel. Det var like før målpassering det gikk galt for sveitseren. (Foto: Scanpix)
STYGT: Daniel Albecht falt meget stygt under dagens trening i Kitzbühel. Det var like før målpassering det gikk galt for sveitseren. (Foto: Scanpix)

<pBåde Aksel Lund Svindal og landslagssjef Marius Arnesen var preget av det stygge fallet til sveitseren Daniel Albrecht i Kitzbühel torsdag. Det var nesten som å oppleve Beaver Creek-fallet om igjen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg sto på målhoppet og så fallet som skyldtes stor fart og en liten ubalanse akkurat på hoppkanten. Albrecht kom litt bak og ble dratt mot høyre. Han svevde langt gjennom luften og landet på ryggen. Det var et stygt fall, men alle slike fall er stygge, slo Marius Arnesen fast overfor NTB torsdag ettermiddag.

– Det er helt klart at et slikt fall og en slik ulykke setter preg på dagen. Det viser at vi driver en risikoidrett, og det gjelder å være fokusert på både oppgaver og utøver under slike renn, sa Arnesen.

Han prøvde likevel å holde en viss ro, og tok umiddelbart kontakt med Aksel Lund Svindal som var i ferd med å forberede seg til sin treningsomgangen oppe på toppen av den fryktede Streif-traseen.

– Jo, når slikt skjer og vi har en som står på start, gjelder det å være ekstra påpasselig. Vi tok en prat før Aksel satte utfor, innrømmet Marius Arnesen.

Bevisstløs

Daniel Albrecht, en av de aller beste sveitserne, var bevisstløs i 20 minutter etter fallet. Han ble først brakt til sykehuset i St. Johann, men etter en rask undersøkelse der ble han fløyet videre til universitetssykehuset i Innsbruck.

– Han er forslått og har pådratt seg hjernerystelse, men det er ikke konstatert noen brudd. Tilstanden hans blir betegnet som stabil. Ikke noe tyder på at han har pådratt seg alvorlige skader i det stygge fallet, men vi er ikke helt sikre på om det kan være snakk om hodeskader. Derfor skal nevrologer på sykehuset i Innsbruck sjekke ham videre, sa informasjonssjefen i Det sveitsiske skiforbundet, Diana Feh.

Albrecht ble gitt beroligende midler, men det skal ikke ha vært snakk om å legge ham i kunstig koma som enkelte meldinger gikk ut på.

– Vi er litt bekymret for at han kan ha pådratt seg hodeskader. Derfor kommer han til å bli holdt på sykehuset inntil videre. Hvor lenge han blir der, er det umulig å si, sa Feh som kunne fastslå at det ikke er snakk om indre skader.

Stor fart

– Det er stor fart, cirka 130 km/t, som gjør at målhoppet her i Kitzbühel kan være litt problematisk. Normalt hopper man ikke så langt, og da er heller ikke hoppet spesielt vanskelig, men kommer man litt bakpå og blir litt skjev, ja, da kan ulykker som dette fort skje, rett og slett fordi farten er så høy, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Han så ikke fallet selv.

– Jeg var akkurat kommet meg opp på start og hørte folk trekke pusten. Mange sa at fallet til Albrecht var veldig likt mitt fall fra Beaver Creek, selv om hoppet her er helt annerledes, sa Svindal.

– Marius (Arnesen) sto ved målhoppet, og han tok kontakt med meg med en gang. Vi hadde en ekstra gjennomgang av hoppet, sa det norske utforhåpet.

Han var lettet da han fikk høre at det ikke så ut som om Albrecht hadde pådratt seg alvorlige skader i det stygge fallet, men også Aksel Lund Svindal innrømmet at han ble minnet om risikoen i det han driver med.

Kitzbühel-helgen er definitivt over for Daniel Albrechts del, men om fallet også får innvirkning på neste helgs verdenscup i Garmisch-Partenkirchen og VM i Val d’Isère som starter like etterpå, det er det for tidlig å si noe om.

Personvernpolicy