NRK vurderer 1. divisjon på tirsdager

NRK vurderer å sende kamper fra 1.divisjon på tirsdager. Det kan bety mange HamKam-kamper. Foto: Scanpix.
NRK vurderer å sende kamper fra 1.divisjon på tirsdager. Det kan bety mange HamKam-kamper. Foto: Scanpix.

<pNRK planlegger å legge en av sine TV-kampdager fra 1. divisjon til tirsdag. Kampstart blir enten klokken 19 eller 20.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ser veldig positivt på at NRK kan komme til å legge en kampdag for 1. divisjon til tirsdag. Alt er uansett bedre enn lørdag klokken 16.00, sier HamKam-direktør Truls Haakonsen til Østlendingen.

Det kan bli mye HamKam på TV. For Hamar-laget er én av få klubber i 1. divisjon som har det flomlyset som kreves for å sende TV på kveldstid.

– Det betyr mye TV-tid for HamKam, sier Haakonsen.

I Nybergsund derimot er man ikke like positive til tirsdagskamper. De vil helst ha lørdagskamper.

– Vi har mye hyttefolk på våre kamper og de bruker ofte søndag som reisedag og på tirsdag er de ikke i bygda en gang, skisserer Svein Skarpmo i Nybergsund-Trysil.

Men ifølge Østlendingen er det ikke noen fare for at Sundet kommer til å få så mange veldig mange hjemmekamper på tirsdag. Flomlyset i Nybergsund er nemlig ikke godkjent for TV-kamper på kveldstid. Nytt flomlysanlegg ville betydd en investering i millionklassen for den lille klubben.

Ifølge lokalavisen er det bare HamKam og Sogndal som har godt nok flomlysanlegg til at det kan sendes kveldskamper på fjernsyn. Løv-Ham, Notodden og Hønefoss får også det på sine nye stadioner, men disse skal ikke være inspisert av NFF ennå. (©NTB)

Personvernpolicy