NRK vurderer 1. divisjon på tirsdager

NRK vurderer å sende kamper fra 1.divisjon på tirsdager. Det kan bety mange HamKam-kamper. Foto: Scanpix.
NRK vurderer å sende kamper fra 1.divisjon på tirsdager. Det kan bety mange HamKam-kamper. Foto: Scanpix.

<pNRK planlegger å legge en av sine TV-kampdager fra 1. divisjon til tirsdag. Kampstart blir enten klokken 19 eller 20.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ser veldig positivt på at NRK kan komme til å legge en kampdag for 1. divisjon til tirsdag. Alt er uansett bedre enn lørdag klokken 16.00, sier HamKam-direktør Truls Haakonsen til Østlendingen.

Det kan bli mye HamKam på TV. For Hamar-laget er én av få klubber i 1. divisjon som har det flomlyset som kreves for å sende TV på kveldstid.

– Det betyr mye TV-tid for HamKam, sier Haakonsen.

I Nybergsund derimot er man ikke like positive til tirsdagskamper. De vil helst ha lørdagskamper.

– Vi har mye hyttefolk på våre kamper og de bruker ofte søndag som reisedag og på tirsdag er de ikke i bygda en gang, skisserer Svein Skarpmo i Nybergsund-Trysil.

Men ifølge Østlendingen er det ikke noen fare for at Sundet kommer til å få så mange veldig mange hjemmekamper på tirsdag. Flomlyset i Nybergsund er nemlig ikke godkjent for TV-kamper på kveldstid. Nytt flomlysanlegg ville betydd en investering i millionklassen for den lille klubben.

Ifølge lokalavisen er det bare HamKam og Sogndal som har godt nok flomlysanlegg til at det kan sendes kveldskamper på fjernsyn. Løv-Ham, Notodden og Hønefoss får også det på sine nye stadioner, men disse skal ikke være inspisert av NFF ennå. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus