Pettersen og Gangnes til hoppuka

<pSigurd Pettersen vant søndag kontinentalcuprennet i Braunlage og ble belønnet med innkalling til det siste hoppukerennet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innsbruck (NTB): Sammen med Kenneth Gangnes (22.-plass i Braunlage) fikk han beskjed om å slutte seg til hoppukelaget før det siste rennet i Bischofshofen tirsdag.

I Innsbruck deltok bare fire norske hoppere. Tidligere har både Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy reist hjem fra hoppuka etter svake resultater.

Vant med 5,5 poeng

Pettersen ble aktuell for oppdrag på bestelaget med to kontinentalcupseirer i Engelberg i romjula, men en 22.-plass i Braunlage lørdag fikk landslagsledelsen til å tvile. Søndag var han tilbake i slag.

Med et sistehopp på 95,5 meter hoppet Pettersen seg opp fra 7.-plass og vant rennet 5,5 poeng foran tsjekkeren Lukas Hlava, som ledet etter første omgang.

– Helgen her i Braunlage var fantastisk. Atmosfæren var flott, med et stort publikum. Jeg hadde det veldig moro, noe jeg ikke ventet i et kontinentalcuprenn, sa Pettersen.

Ikke gammelt nivå

Landslagsledelsen hadde på forhånd sagt at Pettersen og Gangnes ville bli hentet til hoppuka så lenge de ikke landet på kulen søndag. Det gjorde Pettersen ikke på noen måte. Han leder nå kontinentalcupen sammenlagt.

Gangnes leverte to hopp på det jevne og ble bare fjerde beste nordmann i rennet, men får likevel prøve seg i Bischofshofen. Han har tatt poeng i samtlige kontinentalcuprenn så langt i sesongen.

– Sigurd har vært sterk i de siste rennene. Vi tror han kan komme og ta et steg mot sitt gamle nivå, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Kenneth Gangnes er en ung utøver som skal få prøve seg og føle litt på dette sirkuset her.

Kim René Elverum Sorsell ble nummer 10 og Atle Pedersen Rønsen nummer 12 i søndagens renn. Rønsen var nummer to etter første omgang, men mislyktes i finaleomgangen. (©NTB)

Personvernpolicy