Milner-jubel på bursdagen

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  James Milner og Aston Villa var sterkest i FA-cupkampen mot Gillingham søndag. (Foto: Dylan Martinez, Reuters / Scanpix)
James Milner og Aston Villa var sterkest i FA-cupkampen mot Gillingham søndag. (Foto: Dylan Martinez, Reuters / Scanpix)

<pJames Milner sendte Aston Villa videre i FA-cupen med to scoringer. </p

London (NTB-Reuters): Milner scoret begge målene for Villa da Gillingham ble slått 2-1 søndag.

– Vi visste det ville bli tøft. Det var veldig vanskelig, og jeg er svært glad for at vi er videre, sa Villa-manager Martin O’Neill til ITV.

Først gjorde Milner 1-0 etter fint samarbeid med Stilian Petrov. Men hjemmelaget Gillingham, som spiller på fjerde nivå i England, ga gjestene kamp, og Simeon Jackson utlignet etter en snau times spill.

Carew skadd

Da så det ut som om kanskje nok et eliteserielag ville svikte i FA-cupen, men så ble Ashley Young lagt i bakken av Gillingham-kaptein Adam Miller. James Milner var sikker fra straffemerket og scoret sitt og Villas annet mål for dagen da 11 minutter gjensto av kampen.

John Carew er skadd og var ikke i troppen til Aston Villa. Birmingham-laget skal møte enten Cheltenham eller Doncaster i neste runde.

Enkelt for United

Manchester United hadde få problemer med å sikre avansement til 4. runde på bekostning av Southampton.

18-åringen Danny Welbeck satte inn ledermålet for United fra kort hold etter at Southampton-keeper Kelvin Davies hadde slått ballen i tverrliggeren da han reddet John O’Sheas heading.

For Southampton ble håpet om en cupbombe nærmest knust da Matthew Paterson ble vist det røde kortet for å ha gått inn med knottene først i en duell med United-stopper Nemanja Vidic åtte minutter før pause.

Like etter hvilen økte United ledelsen. Dommeren mente David McGoldrick handset inne i feltet, og Nani satte inn 2-0 fra 11-meteren. Ni minutter før slutt kunne Darron Gibson feire sin første scoring i United-trøya da han gjorde 3-0.

Manchester United, som holder rekorden med 11 FA-cuptitler, møter Tottenham i 4. runde. Det blir en av rundens storkamper, men enda mer oppmerksomhet får nok byderbyet Liverpool mot Everton. (©NTB)