Flau cupexit for City

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  Nottingham Forest-spillerne sjokkerte Manchester City og vant hele 3-0 i FA-cupen lørdag. Her jubler Robert Earnshaw (t.h.) sammen med lagkameratene etter sin scoring. Foto: Nigel Roddis / Reuters / Scanpix
Nottingham Forest-spillerne sjokkerte Manchester City og vant hele 3-0 i FA-cupen lørdag. Her jubler Robert Earnshaw (t.h.) sammen med lagkameratene etter sin scoring. Foto: Nigel Roddis / Reuters / Scanpix

<pManchester Citys hjemmetap for Nottingham Forest var av den flaue sorten.</p

FA-cupen levde opp til sitt rykte lørdag. To eliteserielag røk hodestups ut av turneringen, mens flere andre må ut i omkamp.

Mark Hughes’ mannskap røk hele 0-3 på hjemmebane for Forest. Spillerne ble buet av banen, og cuptapet gjør at det trolig nok en gang vil bli spekulasjoner rundt City-managerens framtid.

Nottingham Forest sliter i bunnen av mesterskapsserien og ligger på plassen over nedrykksstreken. Laget var levnet små sjanser mot City, men nok en gang smalt det en cupbombe i 3. runde i FA-cupen.

Nathan Tyson sjokkerte hjemmefansen da han sendte Forest i føringen etter 38 minutter. Bare fire minutter senere økte Robert Earnshaw til 2-0, og gjestene gikk til pause med en overraskende tomålsledelse.

Manchester City jaget en redusering i annen omgang, men klarte aldri å finne nettmaskene. I stedet kunne Joe Garner øke til 3-0 kvarteret før slutt.

Stoke-smell

City var ikke det eneste eliteserielaget som skuffet lørdag. 1.-divisjonslaget Hartlepool detonerte den første bomben i 3. runde da Stoke ble slått 2-0 tidligere på dagen.

Hartlepool, som spiller på nivå tre i England, tok ledelsen fire minutter ut i annen omgang. Matty Robsons presise frispark fant hodet til Michael Nelson, som stanget inn 1-0 fra kort hold.

Hjemmelaget doblet ledelsen et kvarter før slutt da David Foley sendte i vei en nyttårsrakett fra snaut 30 meter som keeper Steve Simonsen bare hørte lyden av.

– Dette var en fantastisk ettermiddag for en manager. Jeg kunne ikke ha bedt mine spillere om mer. Som spiller vant jeg en cupfinale på Wembley, men dette er den beste følelsen jeg har hatt, sa Hartlepool-manager Chris Turner.

Det er ikke første gang Hartlepool stikker kjepper i hjulene for eliteserielag denne sesongen. I august danket de ut West Bromwich i ligacupen.

Chelsea sviktet

Heller ikke Chelsea, Portsmouth og West Bromwich leverte varene. Alle tre lagene må ut i omkamp etter å ha spilt uavgjort mot lag fra lavere divisjoner.

Chelsea så ut til å ta seg til 4. runde etter at Salomon Kalou ga laget ledelsen, men på overtid stanget Peter Clarke, som fylte 27 år lørdag, inn en sensasjonell utligning på Stamford Bridge.

– Seieren glapp fordi vi gjorde en feil i siste minutt. Vi var bedre enn Southend, mye bedre, men vi greide ikke å score mål nummer to, sa Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari.

– Vi kunne ligget under med tre eller fire mål, men keeperen vår (Steve Mildenhall) holdt oss inne i kampen, samstemte Southend-manager Steve Tilson.

Portsmouth måtte nøye seg med 0-0 mot Bristol City på Fratton Park, mens West Bromwich spilte 1-1 hjemme mot Peterborough. (©NTB)