Arthur Graham

Arthur Graham
Arthur Graham

<pHan fikk ikke med seg storhetstiden, men huskes som en førsklasses ving!</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det eneste konstante er endring, sies det, så også innen fotballen. For Arthur Grahams del er det snakk om to vesentlige forhold.

For det første: At storklubbene i England på 70-tallet hadde nøkkelspillere fra nasjonen nord for Hadrians Wall, var regelen snarere enn unntaket. I dag er det ikke slik lenger. For mens Burns og Gemmil dominerte i Forest, Hansen og Dalglish styrte Liverpool og Buchan og Jordan ledet an i Manchester United, reiser klubbene i dag helt andre steder enn til Skottland for å kjøpe kvalitet.

For det andre: De gode, gamle vingene som lå på krittlinja og kun ventet på en anledning til å dra av en motstander, tilhører også fortiden. I dag tar ikke klubbene seg råd til spillere som Leighton James, John Robertson og Arthur Graham.

Sistnevnte var mannen Leeds-manager Jimmy Armfield hentet fra Aberdeen i 1977 for å gjøre en jobb på venstrevingen, en oppgave han løste på en flott måte de neste seks årene. Etter 220 kamper for Aberdeen og mange trofeer nordpå, plusset han på med ytterligere 260 kamper og 47 mål for Leeds United. I 1978 scoret han faktisk hat-trick i løpet av fire minutter mot Birmingham!

Men Leeds United var ikke "Super-Leeds lenger", selv med gode enkeltspillere som Currie, Gray og Graham. En stadig nedadgående tendens kuliminerte med nedrykk i sesongen 1981/82.

Arthur Graham fikk deretter med seg nye 37 toppseriekamper etter at Manchester United med Atkinson ved roret dro på handletur over "The Penninies" og la £50.000 på bordet i august 1983.

Etter sin aktive karriere har Arthur Graham trent juniorspillere i Leeds United i tillegg til å drive sin egen fotballskole "First touch". Blant spillerne han har vært delaktig i utviklingen av finner vi Alan Smith, Paul Robinson og Jonathan Woodgate.

Personvernpolicy