ABC Nyheter oppsummerer idrettsåret 2008:

Årets lag

LAGSEIER: De norske håndballjentene hentet hjem to gullmedaljer i 2008 og ABC Nyheter kårer de til årets lag. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
LAGSEIER: De norske håndballjentene hentet hjem to gullmedaljer i 2008 og ABC Nyheter kårer de til årets lag. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

<pABC Nyheter oppsummerer idrettsåret 2008 gjennom seks kåringer i løpet av romjulen. I dag er turen kommet til årets lag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Håndballandslaget, kvinner

Med både OL,- og EM-gull i pokalskapet fra 2008 har det vært et jubelår av de sjeldne for Marit Breiviks jenter. Selv etter at flere sentrale spillere som Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Else Marthe Sørlie Lybekk gav beskjed om at de ikke ble med til EM i desember viste laget seg å være mer enn godt nok til å gå helt til topps.

Med en enorm lagmoral og tro på egne ferdigheter, godt humør og samhold, var laget i sentrum. Alle spillerne kan ha strålende kamper, men fokus er alltid på lagets prestasjoner. Håndballjentene er et lag som taper og vinner sammen. Marit Breiviks lederstil har også gjort sitt til at alle føler seg inkludert og hørt.

2. Ishockeylandslaget, menn

Spilte seg til en meget sterk kvartfinale i VM i Halifax, og leverte tidenes prestasjon på isen. Etter kvartfinalen omtalte Canadas landslagssjef Ken Hitchcock det norske laget som «The story of the tournament».

Laget er nå klare for neste års VM, samt for OL-kvalifisering. Laget klatret også opp på en 12. plass på IIHF sin rangering, og er nå kun fem poeng bak Tyskland og Latvia.

3. Curlinglandslaget, menn

Tok bronsen i curling-VM i 2008, og sølv i EM inneværende år. Skip Thomas Ulsrud har imponert stort sammen med Torger Nergård, Christoffer Svae, Håvard Vad Petersson og Thomas Due.

Først var det VM i USA i april. Der ble det altså en sterk bronse bak storhetene Canada og Skottland.

Så kom EM i Sverige i desember hvor de tok seg videre med syv seire og to tap i de innledende kampene. Deretter slo de ut Tyskland før Skottland ble for sterke i finalen, som gikk til ekstraomgang.

4. Stabæk

Stabæk tok i 2008 sitt etterlengtede seriemesterskap - og det var til de grader fortjent. Med stjerner som Alanzinho, Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson i spissen underholdt laget alle norske fotballelskere, og ingen kan med et nøytralt øye si at ikke det beste laget vant. Har også fått fram flere landslagsspillere for Norge og kan til neste år flytte inn på nye Telenor Arena.

Gjennom en lang sesong spilte de seg også til cupfinalen, hvor det ble et sviende tap for Vålerenga. Nå er det store spørsmålet om de kan følge opp i 2009, eller om de "tar en Brann" og går på en smell når jubelbruset har lagt seg.

5. Røa

Tok sitt andre seriemesterskap på rad og ble i tillegg cupmester i 2008, etter at det ble stopp i semifinalen i fjor. Avgjorde serien fire runder før slutt og har også levert mange spillere til det norske kvinnelandslaget.

Men det var ikke bare gode stunder rundt klubben i 2008 etter at landslagsspillerne Lene Mykjåland, Marie Knutsen, Guro Knutsen, Siri Nordby og Marit Fiane Christensen alle trakk seg fra laget ledet av Bjarne Berntsen.

I morgen: Årets overraskelse.

Personvernpolicy