- En evig kamp om pengene

GÅR AV: Runar Berg jubler mot direktør Ernst Pedersen (midten) i Glimt og klubbens administrasjonssjef, Tor-Ove Falch, etter den avgjørende kvalifiseringskampen til eliteserien mot Odd Grenland i 2007. Selv om gulltrøyene har opplevd en formidabel suksess i årets Tippeligaen, sliter Glimt millionunderskudd. FOTO: Scanpix
GÅR AV: Runar Berg jubler mot direktør Ernst Pedersen (midten) i Glimt og klubbens administrasjonssjef, Tor-Ove Falch, etter den avgjørende kvalifiseringskampen til eliteserien mot Odd Grenland i 2007. Selv om gulltrøyene har opplevd en formidabel suksess i årets Tippeligaen, sliter Glimt millionunderskudd. FOTO: Scanpix

<pDirektør i Bodø-Glimt Ernst Pedersen trekker seg med øyeblikkelig virkning etter økonomisk underskudd i klubben. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere idag ble det kjent at styret i Fotballklubben Bodø/Glimt og direktør Ernst Pedersen er enige om at Pedersen slutter som direktør med øyeblikkelig virkning.

Bakgrunnen for avgjørelsen er stor inntektssvikt, samtidig som at nordlenningene vil gå med underskudd i 2008.

- Vi har ikke oppnådd budsjettet på inntektssiden. Konsekvensen av dette er at jeg nå går av, forteller Pedersen til ABC Nyheter.

Pedersen presiserer at avgjørelsen har kommet i samtale med styret i Bodø/Glimt.

- Evig kamp

- Det er bittert når man får en slik nedtur. Som direktør har jeg hovedansvaret, sa Pedersen til an.no tidligere idag.

Samtidig legger han ikke skjul på at tiden som glimt-direktør ikke bare har vært enkelt.

- Det har vært en evig kamp om å få på plass pengene og holde økonomien på rett kjøl. Glimt er en sårbar klubb med små inntekter og høye kostnader, derfor kommer ikke de røde tallene som et sjokk for meg, sier Pedersen.

Millionunderskudd

Styret i Glimt vil ikke ut med hvor stort underskuddet ligger an til å bli, men arbeider nå intenst med tiltak for å begrense de røde tallene.

- Vi hadde budsjettert med spillersalg på åtte millioner, der ligger vi tre millioner etter. Samtidig har vi merket finanskrisen, spesielt nå mot slutten av året, sier Pedersen.

- Underskuddet er betydelig større enn vi trodde for bare kort tid siden, sier styreleder Benn Eidissen.

Gode minner

Bodø-Glimt opplevde i 2008 en av sine beste sesonger på øverste nivå i norsk fotball. Laget ble årets overraskelse i Tippeligaen med en god 4. plass, kun to poeng bak bronseplassen.

- Vi har opplevd en eventyrlig sportslig suksess i min tid som direktør. Vi har fått etablert et godt lag, rykket opp og endelig fått en landslagsspiller gjennom Trond Olsen. Disse minnene vil jeg selvsagt ta med meg videre fremover, sier Pedersen til ABC Nyheter.

Pedersen mottar også gode skussmål fra styreleder Eidissen, som påpeker at direktøren har en stor del av æren for at klubben har klart å reise seg igjen etter tre år i Adecco-ligaen.

Administrasjonssjef Tor-Ove Falch tar over som konstituert direktør frem til permanent løsning er på plass.

Ernst Pedersen vil arbeide i klubben frem til 12. februar 2009. Han har ikke lagt noen fremtidsplaner etter den tid, men sier at han vil fortsette å jobbe i familiebedriften Gamst Invest.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus